West Bromwich Albion 1-2 Manchester United

Mély talajú pályán küzdelmes összecsapáson szerezte meg a United idei 11. gyõzelmét, ezzel megerõsítve vezetõ helyét a táblázat élén.


A Premier League 21. fordulójában a West Bromhoz látogattak a Vörös Ördögök, mely mérkõzéssel megkezdték 2011-es évüket. Esõs idõben borzalmas minõségû pályán rengeteg pontatlansággal fûszerezett, gyenge bírói teljesítménnyel vezetett mérkõzést sikerül megnyernie a Unitednek, mellyel megerõsítették Sir Alex Fergusonék az elsõ helyüket.

Edwin Van der Sar influenzás lett, így nem számíthatott rá a menedzser, míg Nani állítólagos csípõ bántalma még mindig nem jött helyre. Jó hír azonban, hogy Michael Owen felépült és a padon helyet is kapott. A hazaiaknál a védelembõl hiányoztak fõleg az alapemberek eltíltások miatt, így Roberto Di Matteonak egyértelmûen az volt a terve, a középpályát uralva minél kevesebb helyzetet engedni az ellenfélnek.


Csapatok:

West Brom: Carson, Reid, Scharner, Ibanez, Cech, Mulumbu, Dorrans, Brunt, Morrison, Thomas, Odemwingie
Cserék: Myhill, Tchoyi, Miller, Shorey, Zuiverloon, Fortuné, Cox

Man Utd: Kuszczak, Neville, Ferdinand, Vidic, Evra, Fletcher, Carrick, Anderson, Obertan, Rooney, Berbatov
Cserék: Amos, Owen, Hernandez, Fabio, Evans, Gibson, Bebe


A mérkõzés a Manchester Unitednek kezdõdött jobban. Három percre rá, ahogy Chris Foy sípszójára elindult a találkozó, már vezetést szerzett a vendég csapat. Obertan futott el a bal szélen és próbált két védõvel szemben eredményesen megjátszani egy csapattársat, a mögötte érkezõ honfitársához, Evrához passzolt, aki beívelt a kapu elé, ahol Rooneyt találta meg. Az angol támadó talán Berbatovot próbálta helyzetbe hozni fejesével, ám végül a labda a kapu jobb alsó sarkában kötött ki, 1-0 a Unitednek.

 

 



Rövid ideig tartó zavarból hamar felállt a hazai gárda és át is vették a mérkõzés irányítását. A középpályán sikerült fölénybe kerülniük, ezzel együtt jóval többet volt náluk a labda. Egészen a 14. percig nem igazán volt komoly helyzetük, ám ekkor Mulumbu ívelt a félpályáról a United tizenhatosára, ahol Vidicnek sikerült mentenie Odemwingie elõl fejjel, de az Evra éltal nem õrzött Morrison elé került a játékszer, aki nem habozott, 18 méterrõl hatalmas gólt ragasztott Kuszczak kapujának jobb felsõ sarkába. 1-1, itt bizony Evra nagyot hibázott.

Az egyenlítés után a United zavarodott meg, így Di Matteo csapata fokozni tudta a nyomást. A vendégek képtelenek voltak megtartani a labdákat, rengeteg hibával játszottak, míg a hazaiak próbáltak támadásokat kezdeményezni, de ezeket legtöbbször Carrick és Vidic tudta semlegesíteni.

A 26. percben aztán jött az elsõ igazán vitatott bírói ítélet. Brunt indította Morrisont a védõk között kiválóan, aki egyedül mehetett Kuszczak kapuja felé, a visszafutó Neville megpróbált menteni, becsúszásakor nem találta el a labdát, a West Brom játékosa pedig elesett az öt és felesnél, de a játékvezetõ nem ítélt büntetõt. Nagyot hibázott Foy, bár itt inkább a partjelzõnek kellett volna segítenie a fõbírót. Ami még megemlítendõ ennél az esetnél, az Rio Ferdinand pocsék helyezkedése, mellette tudott könnyedén elmenni Dorrans.

Egy perccel késõbb Carricktõl vették el szabálytalanul a labdát, Foy itt sem ítélt szabadrúgást, ebbõl pedig indulhattak a hazaiak. Ferdinandot kicselezve Brunt lõhetett kapura, de 1 méterrel a jobb felsõ sarok fölé szállt a játékszer.

A félidõ második felében a csapatok a két tizenhatos között tartották a labdát leginkább és egymás hibáiból éltek, de kapura nem voltak veszélyesek egészen a 45. percig, amikor ismég Brunt adott egy remek labdát Dorransnek, aki ahogy a tizenegyes gyanús helyzet elõtt is, most is Ferdinand borzalmas helyezkedése nyomán kerülhetett helyzetbe. Kapura is tudott lõni, de csupán az oldalhálót sikerült eltalálnia.

A szünet elõtti hosszabbításban még egy hazai szabadrúgást érdemes megemlíteni, amikor Odemwingie lõtt 19 méterrõl kapura, Kuszczak jó irányba indult, ám a labda megpattant a sorfal szélén álló Carricken, így a hosszú sarok irányába pattant, de végül a pályán kívülre került.

Félidõre maradt az 1-1, de az elsõ 45 perc alapján az Albion állt közelebb a vezetéshez.

Második félidõre mindkét menedzser az eddigi csapatát küldte ki, egyelõre nem kívántak belenyúlni a taktikába. Sir Alex azonban az elsõ félidõ 20. perce környéként azért átalakította csapata szerzeeti felépítését, az addigi két csatáros játékról visszaálltak 4-5-1-re, Obertan a bal szélrõl álment a másik oldalra, míg helyére Rooney képett vissza, Fletcher pedig bejött jobbról a középpálya közepére.

Továbbra is rengeteg pontatlan passz jellemezte a találkozót, fõleg a Vörös Ördögök játékát. Egészen az 54. percig kellett várni a félidõ elsõ veszélyes helyzetére, amikor egy bal oldali szögletet követõen Scharner fejelhetett Vidic szorításából, de fejese a kapu mellé szállt.

A 62. percben aztán hidegzuhany jött a United játékosokra. Thomas vezette rá Ferdinandra a labdát, sikerült is a tizenhatoson belül átvernie a védõt, aki elhúzta ellenfele támaszkodó lábát, amiért tizenegyeshez jutott a West Brom. Nem elõször sikerült becsapni Ferdinandot ezen a mai találkozón. A büntetõt a csapat házi gólkirálya, Odemwingie végezte el, ám a hidegzuhany most a hazaiakat érte. Ugyanis a bal alsó sarok felé vetõdõ Kuszczakot sikerült elküldenie a támadónak a rossz irányba, de borzalmas lövése bõven a jobb alsó mellé ment, maradt az 1-1!

Ezt követõen az addigra beállt Gibson és Hernandez frissesége hatására is a United megérezte, magasabb fokozatba kell kapcsolnia. Meg is tették, és kapujához szegezték a hazaiakat. Sokkal támadóbban álltak a mérkõzéshez ebbe a szakaszban,

Meg is lett a gyümölcse a 75. percben, amikor egy bal oldalról beívelt Rooney-szögletet fejelt 4 méterrõl Chicharito a WBA kapujába, ezzel megszerezve ismét a vezetést a vendégeknek, 1-2 ezt már mindenképp meg kellett tartania a Manchesternek.

 

 



Végül sikerült is megtartani egy gólos elõnyüket a vendégeknek, ami nagyon fontos és értékes gyõzelem így az év elején.

A mérkõzés végén még Rooney sérült meg csúnyán, valószínûleg ki kell hagynia néhány találkozót majd. Mindez a 89. percben történt, mivel nem volt már több lehetõsége Sir Alex Fergusonnak cserélni, úgy nézett ki, 10 emberrel fejezi be a United ezt a találkozót. Foy jelzett a negyedik játékvezetõnek, hogy 5 percet kíván hosszabbítani. Amint Wayne megtudta ezt, egybõl jelentkezett vissza játékra, pedig egy perccel elõtte még alig tudott ráállni a bal lábára. Visszatért a pályára és sántítva bár, de megpróbált mindent, hogy ne tudjon a West Brom kiegyenlíteni.

Kiszenvedett gyõzelmet aratva a United ebben a szezonban megszerezte második idegenbeli gyõzelmét és továbbra is veretlenül vezeti a bajnokságot.


West Bromwich Albion 1 - 2 Manchester United
 Birmingham, The Hawthorns, 25499 nézõ
Vezette: Chris Foy

Gólszerzõk: Morrison 14. illetve Rooney 3., Hernandez 75.


West Bromwich Albion: Carson, Reid(Zuiverloon 64.), Scharner, Ibanez(Tchoyi 71.), Cech, Mulumbu(Fortuné 90.), Dorrans, Brunt, Morrison, Thomas, Odemwingie
Nem használt cserék: Myhill, Miller, Shorey, Cox

Manchester United: Kuszczak, Neville(Fabio 71.), Ferdinand, Vidic, Evra, Fletcher, Carrick, Anderson, Obertan(Gibson 61.), Rooney, Berbatov(Hernandez 61.)
Nem használt cserék: Amos, Owen, Evans, Bebe

A United legjobbja a ManUtdFanatics szerint : Wayne Rooney


 


manutdfanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!