Beharangozó: Manchester United - West Ham United

A szurkolók szinte még fel sem ocsúdtak a vasárnapi sokkból, máris nyakukon a következõ megmérettetés. A játékosoknak nincs idejük a sebeiket nyalogatni, elõre kell tekinteni, és bizonyítani!


Az elmúlt két hét hagyományaival szakítva a Vörös Ördögök ismét szombaton lépnek pályára a bajnokságban, ahol is a West Ham csapatát fogadják hazai pályán. Az elmúlt hétvége megmutatta, hogy egyetlen egy Premier League csapatot sem szabad lebecsülni, a West Hamrõl pedig köztudott, hogy elõszeretettel nehezíti meg a nagyobb csapatok dolgát.

 

A United nem kezdte túl fényesen a bajnokságot, és legkevésbé sem lehetnek a játékosok elégedettek a jelenlegi 12. helyezéssel. Természetesen még rengeteg mérkõzés hátra van az idénybõl és lesz bõven lehetõség kiköszörülni a csorbát. A sokkoló vereség ellenére mindenképpen bíztató, hogy a tavalyi évhez képest láthattunk szép és látványos focit, amit már évek óta hiányoltak a klub szimpatizánsai.

 

Tegyük hozzá, a Kalapácsosok sem lehetnek kifejezetten büszkék a bajnoki rajtjukra, igaz jelenleg 4 hellyel megelõzik a Unitedet, de a két csapatot csupán 2 pont választja el egymástól. A West Hamnek két gyõzelme mellett két veresége és egy döntetlenje is van már. Ettõl függetlenül a londoni csapat mindig kellemetlen ellenfél. Mi sem mutatja ezt jobban, minthogy Sam Allardyce fiai a múlt héten 3-1-re gyõzték le a Liverpoolt.

 

Csütörtöki sajtótájékoztatóján a United menedzsere elmondta, hogy még mindig sok a sérült a csapatnál, szám szerint 9, ráadásul ezek közt van 3 védõnk is (Evans, Smalling és Jones), és ne felejtsük el, hogy Blackett pedig eltiltását tölti. Ez komoly fejfájást is okozhat a holland trénernek, aki ha követi filozófiáját, akkor minden bizonnyal az utánpótlás csapatból fog lehetõséget adni valamelyik tehetséges fiatalnak. Többen úgy vélik, hogy ez az U21-es csapat kapitánya, Tom Thorpe lehet.

 

 

Középpályán és csatársorban jóval kedvezõbb a helyzet, ugyanis az eddig remeklõ Di Maria, Herrera, Blind és Falcao szinte biztos, hogy helyet kap a kezdõ csapatban, akik mellett a támadósort erõsítheti még a Vörös Ördögök csapatkapitánya Wayne Rooney, és sokan reménykednek benne, hogy a vasárnap padozó Mata visszatérhet az általa kedvelt irányító pozícióba. 

 

Azért a West Hamnél is lesznek nagy hiányzók, ugyanis a nyári szerzemény, Kouyate ágyéksérülést szenvedett a múlt hétvégén, így õ kihagyja az Old Trafford-i kirándulást, míg Kevin Nolan, Andy Carroll és Matt Jarvis sem lép majd pályára holnap. 

 

A két csapat eddigi összesen 107 alkalommal találkozott egymással, 52-szer a Manchester United került ki gyõztesen és 31-szer diadalmaskodtak a Kalapácsosok. A Vörös Ördögök 205, míg a West Ham támadói 140 gólt szereztek. A West Ham utoljára 2010 novemberében tudta legyõzni a Unitedet, akkor 4-0 lett a végeredmény a londoni csapat javára.

 

Reméljük, hogy a mérkõzés képe a két héttel ezelõtti, QPR elleni találkozóra fog emlékeztetni és nem futunk bele újabb pofonba.

 

Várható kezdõcsapat: De Gea, Rafael, Thorpe, Rojo, Shaw, Blind, Herrera, Di Maria, Mata, Falcao, Rooney

 

Várható cserék: Lindegaard, Valencia, van Persie, Januzaj, Fletcher, McNair

 

Egymás elleni eredmények:

 

  • 2014.03.22. West Ham 0-2 United (ezt a mérkõzést is Lee Mason vezette)
  • 2013.12.21. United 3-1 West Ham
  • 2013.04.14. West Ham 2-2 United
  • 2013.01.16. United 1-0 West Ham 

 

A mérkõzés magyar idõ szerint szeptember 27-én 16:00-kor kezdõdik.

A mérkõzés vezetõje: Lee Mason

 

A mérkõzést közvetíti: FanaticsTV (MAGYAR SPORTCSATORNA NEM KÖZVETÍTI)

 

A United legjobbjai a Foosio.com szerint:

 

Di Maria - 43,00 AP

Rooney - 36,50 AP

Herrera - 31,00 AP

Mata - 28,50 AP

De Gea - 20,50 AP

Evans - 16,50 AP

Januzaj - 16,00 AP

van Persie - 15,50 AP

Falcao - 15,00 AP

Blackett - 14,00 AP

 

 

Értékes nyereményekért játszhatsz a Foosio.com-on, ahol saját csapatoddal gyõzheted le más játékosok álomcsapatait!

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!