Moyes: Lingard visszatérése sosem volt igazán közel

A West Ham United menedzsere, David Moyes elárulta, klubja soha nem volt ahhoz közel, hogy nyélbe üsse Jesse Lingard nyári visszaigazolását.


A 28 éves manchesteri saját nevelés az előző idény második felében 16 mérkőzésen 9 gólt lőtt kölcsönben a Kalapácsosok színeiben, amely teljesítménnyel kiérdemelte az angol válogatottba való behívót is.

 

Mindazonáltal a szélső London Stadiumba való visszatéréséről szóló pletykák ellenére a West Ham menedzsere kijelentette, Ole Gunnar Solskjaer soha nem mutatott semmilyen jelet arra, hogy el kívánná adni Lingardot.

 

"Ole már az átigazolási időszak elején eléggé tisztává tette számomra, hogy meg akarja tartani őt" - kezdte a korábban a Vörös Ördögök kispadján is ülő Moyes, aki jelenlegi csapatával éppen egykori kenyéradóját fogadja a London Stadiumban vasárnap.

 

"Szóval már eléggé korán tudtam, hogy a Manchester Unitedben fog maradni."

 

"Hallottam az összes ezzel kapcsolatos szóbeszédet, de volt egy privát egyeztetésem Ole-val, aki egyértelműen megmondta, hogy maradni fog az Old Traffordon."

 

Solskjaer a hét elején arról beszélt, hogy hosszú távra az Álmok Színházában marasztalná a klub akadémiájának egykori növendékét, akinek érvényes szerződése azonban csak a szezon végéig szól.

 

Cristiano Ronaldo visszatérésével előre láthatólag arra lehetett számítani, hogy Lingard számára csak limitált lehetőségek állnak majd rendelkezésre a szezonban és eddigi négy alkalommal történt pályára lépése is csereként volt.

 

Amikor arról kérdezték, hogy adott helyzetben újra megfontolná-e Lingard megszerzésének kérdését, Moyes így felelt:

"Nem beszélhetek másik klubnál játszó játékosokról, mert az nem lenne megfelelő."

 

"De mivel Jesse egy ideig a klubunk tagja volt, szerintem minden amit elmondhatok, az az, hogy ő hatalmas erőfeszítéseket tett a csapat érdekében, mind a pályán és azon kívül is. Nagyon élveztük, hogy köztünk volt."

 

"Remélem, hogy Jesse úgy tekint vissza arra az időszakra, hogy a csapattársai mennyire befogadóak voltak vele kapcsolatban és mennyire jól bántak vele. Szóval még változhat a helyzete."

 

"Nagyszerű teljesítményt nyújtott a csapatunk számára. De a menedzsere egyszerűen közölte velem, hogy megtartja őt és amikor ez így történik, akkor én hiszek a menedzsernek - és így is történt."

 

Moyes szerint manchesteri kollégájának minden eszköze rendelkezésre áll ahhoz, hogy ebben a szezonban a Unitedet bajnoki címre vezesse a Premier League-ben.

 

 

Ronaldo visszatérésével, illetve az angol válogatott Jadon Sancho és a francia válogatott Raphael Varane érkezésével nőttek az elvárások az Old Traffordon, ahol utoljára csak 2013-ban ünnepelhettek bajnoki címet.

 

Moyes, aki azután a siker után vette át a stafétát Sir Alex Fergusontól, de csak 10 hónapig maradhatott a Vörös Ördögök kispadján, hiszi, hogy Solskjaernak biztosította a klub a szükséges időt és azokat a játékosokat, akiket ő nem kaphatott meg, annak érdekében, hogy véget vessen a kilenc éves bajnoki trófea ínségnek.

 

"Szerintem a Manchester Unitednek mindig versenyképesnek kell lennie, trófeákért kell harcolnia és ott kell lennie a Premier League bajnoki címéért folyó versenyfutásban - és a klub most pontosan ezt is teszi."

 

"Jó elegyük van a fiatal és a tapasztalt játékosokból a keretükben. Azt gondolom, hogy Ole nagyon jó esélyt kapott, hogy keretet és csapatot építsen és szerintem jól is végzi a dolgát."

 

"Olyan csapattal rendelkezik, amely több, mint képes arra, hogy ebben az évben megnyerje a Premier League-et."

 

"A világ legnagyobb klubjánál mérkőzéseket kell nyerned, sajnos én pedig ezt nem tudtam elégszer megtenni."

 

"Ole nagyszerű munkát végez. Szerintem bármelyik klubnál minden menedzser időt kérne, ha pedig esélyt kap erre, akkor képes lehet csapatot építeni és átadni a gondolatait a játékosainak." 

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!