Beharangozó: Manchester United - Everton

Mielõtt két hétre elköszönnénk kedvenc csapatunktól, az európa-bajnoki selejtezõk folytatása elõtt a játékosoknak még a bajnokságban kell bizonyítaniuk, méghozzá ismét hazai közönség elõtt.


A múlt hét folyamán a United egy meglehetõsen izgalmasra sikerült mérkõzést tudott megnyerni a West Ham ellen, mely gyõzelem akár egy mérföldkõ is lehet a továbbiakban. A feladat most vasárnap is adott. Kifutni az Old Trafford zöld gyepére és megnyerni a mérkõzést.

 

Ehhez azonban az Everton játékosainak is lesz egy-két szavuk, ugyanis a legutóbbi két találkozásukkor mindkétszer a Kékek tudtak diadalmaskodni. Egyszer Liverpoolban, egyszer pedig az Álmok Színházának közönségét szomorították el. Most azonban itt a lehetõség, hogy revansot vegyünk a kisebbik (?) liverpooli csapattól, ugyanis ha a Unitedre azt mondjuk, hogy rosszul kezdték a bajnokságot, akkor ezt hallva az Everton sem büszkélkedhet szárnyaló sikerekkel.

 

Legutóbbi négy mérkõzésüket elveszítették, és a Premier League kezdetekor is csak két döntetlenre, majd egy Chelsea elleni vereségre futotta tõlük. Persze mint azt a múlt héten is elmondtam, az angol bajnokság egyetlen egy csapatát sem szabad soha lebecsülni. Az Everton ugyanis legutóbb a városi rivális orra elõl csent el két pontot Jagielka 92. percben szerzett gyönyörû találatával. Ugyanakkor úgy néz ki, hogy Martinez kénytelen nélkülözni két meghatározó játékosát, Mirallas-t és Barkley-t. Ugyanakkor Coleman, Pienaar és Distin sérülésük után ismét játékra jelentkeznének.

 

 

Kalandozzunk tovább a jelenben. A Vörös Ördögöknél a mérkõzésen két kulcsfontosságú játékos biztos nem léphet pályára, ugyanis Ander Herrera bordatörés miatt, a csapatkapitány Wayne Rooney pedig eltiltása miatt nem játszhat. Ebbõl leginkább Juan Mata profitálhat, ugyanis az elmúlt két mérkõzésen a spanyol csak a kispadon kapott helyet, most azonban lehetõséget kaphat, hogy megmutassa, igenis helye van a Manchester United kezdõcsapatában.

 

A nagyobb kérdés, hogy van Gaal kinek adja a csapatkapitányi karszalagot. Mint tudjuk, annak idején Fletchert nevezte meg helyettesként, azonban Fletch az elmúlt mérkõzéseken vajmi kevés szerepet kapott. Vajon az eltiltás apropóján fõbb szerephez jut ismét Herrera helyén, vagy pedig a holland zseni váratlant húz és egy újabb ifjú titán teheti le névjegyét az asztalra? Lehet, hogy a mester meglepetéssel készül, ugyanis azt nyilatkozta, hogy a csapatkapitányt csak a mérkõzés elõtt nevezi meg.

 

Csak, hogy jó hírek is legyenek Blackett újfenn bevethetõ, bár az eddig szûknek tûnõ védelemben kezdenek kellemes gondok támadni, mivel Shaw, Rojo és Rafael egészséges, így szerintem az õ játékuk nem is lehet kérdéses a hétvégén. Viszont ezt figyelembe véve Rojo Blackett helyén játszik, így felmerül a lehetõség, hogy ismét az ifjonc McNair kap lehetõséget a védelem közepében. Halkan jegyzem meg, hogy egyes pletykák szerint Phil Jones egészséges és bevetésre készen várja a vasárnapi találkozót. Amennyiben a hírek igazak, akkor az õ játéka nem lehet kérdéses. De az eddigieket figyelembe véve, van Gaal nem fogja egybõl mélyvízbe dobni. Nem is hiányzik egy újabb sérülés.

 

 

A támadószekcióban nem lehet különösebb fennakadás. Mint említettem feltehetõleg Mata bekerül a kezdõbe, elõtte pedig az egymást eddig remekül megértõ Falcao és van Persie játszhat. Õket pedig a hónap játékosának választott Angel Di Maria támogathatja majd zseniális labdáival. A Stolverkosoknak lesz bõven félnivalójuk.

 

Néhány érdekesség a két csapatról: 

 

  • Az Everton eddig összesen 299 bajnokin szenvedett vereséget, ezzel õk vezetik ezt a nem éppen dicsõséges listát.
  • Mióta a Stolverkosok kispadján Roberto Martinez ül, azóta a Kékek csapata veszítette el a legtöbb pontot gyõztes pozícióból.
  • A Vörös Ördögöknél ebben a szezonban már 29 különbözõ játékos léphetett pályára, ez hattal több bármely más csapatnál. Érdekesség, hogy a Unitedben az elõzõ szezonban összesen 30 különbözõ játékos kapott lehetõséget.

 

Egymás elleni mérkõzések:

 

  • Everton 2-0 United 2014.04.20.
  • United 0-1 Everton 2013.12.04.
  • United 2-0 Everton 2013.02.10.
  • Everton 1-0 United 2012.08.20.

 

Várható kezdõcsapat: De Gea - Rafael, McNair, Rojo, Shaw - Fletcher, Blind, Di Maria - Mata - Falcao, RvP

Cserék: Lindegaard, Januzaj, Thorpe, Blackett, Wilson, Pereira, Valencia

 

A mérkõzést 2014.10.05-én rendezik 13:00-kor (magyar idõ szerint), a mérkõzést Kevin Friend vezeti.

 

A mérkõzést közvetíti: Fanatics TV és a DigiSport1

 

A United legjobbjai a Foosio.com alapján:

 

Di Maria 46,50 AP

Rooney 40,00 AP

Herrera 32,00 AP

Mata 31,00 AP

Falcao 24,50 AP

De Gea 24,00 AP

Van Persie 23,00 AP

Rafael 21,00 AP

Valencia 17,00 AP

Evans 16,50 AP

 

Értékes nyereményekért játszhatsz a Foosio.com-on, ahol saját csapatoddal gyõzheted le más játékosok álomcsapatait!

 

 

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!