U18: Blackburn 1-4 United

Oliver Rathbone mesterhármassal segítette a Manchester United akadémiai csapatát ahhoz, hogy nagyszerû gyõzelmet arasson a Blackburn otthonában.


Idõbe telt, mire a Vörös Ördögök belelendültek, ám végül csak sikerült felülkerekedniük még az elsõ félidõben a lelkes Rovers-en, amelyet egy korábbi manchesteri, Brian Carey irányított.

 

Már majdnem vége volt az elsõ 45 percnek, amikor a vendégek vezetéshez jutottak. Rathbone jó 22 méterrõl eleresztett lövése utat talált a kapuba annak ellenére is, hogy a blackburni kapus, Andrew Fisher még beleért a labdába.

 

A gól lökést adott Paul McGuinness fiainak és jóval pozitívabb szemléletmóddal tértek vissza a szünetrõl. A 63. percben azonban figyelmetlenségek sorozata után kiegyenlített a Rovers, a csereként beálló Lewis Mansell volt eredményes.

 

Két perccel késõbb azonban ismét a United volt elõnyben, ismét Rathbone ünnepelhetett, miután közelrõl talált a hálóba. Sõt, rá négy percre növelte elõnyét a manchesteri gárda, Joe Riley szöglete után Ruairi Croskery minden védõt megelõzve szerezte meg a United harmadik gólját.

 

Ekkor úgy tûnt, a gyõzelem már biztosított, de három perc múlva még tovább növelte elõnyét a United, Callum Gribbin keresztlabdáját Rathbone értékesítette, mesterhármast szerezve a klub ellen, melyben édesapja a nyolcvanas években szélsõ védõként szerepelt.

 

A meccs végén még Matthew Platt, a Rovers védõje próbálkozott néhányszor lövéssel, melyek igen jól sikerültek, de csak arra voltak jók, hogy Dean Henderson kapusból kihozzák a maximumot.

 


U18 Premier League

Blackburn Rovers 1-4 Manchester United

Brockhall

 

United: Henderson - Reid, Tuanzebe, Williams, Borthwick-Jackson - Dearnley(Whelan 77.), Riley, Redmond, Rathbone - Gribbin, Croskery 

Nem használt cserék: Byrne, Makela, Thompson L., Gomes

 

Gólszerzõ: Mansell illetve Rathbone 3, Croskery

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!