Rooney gólja gyõzelmet ért

A Manchester United csatára, Wayne Rooney 99. alkalommal szerepelt az angol válogatottban, mely épp az õ góljával nyert 1-0-ra Észtországban.


A vasárnap este lejátszott mérkõzésbõl már csak 17 perc volt hátra, amikor Rooney remekül kivitelezett szabadrúgása utat talált a hazai kapuba. A gólig igen frusztráló estét élt meg az angol válogatott kapitánya, ám végül a gyõzelem azt jelentette, Anglia 100%-os teljesítménnyel kezdte az európa-bajnoki selejtezõsorozatot, három találkozóból hármat behúztak a háromoroszlánosok.

 

A nyitószakaszban leginkább az angoloknál volt a játékszer, de az észtek kapusát, Sergei Pareikót nem igazán tudták megdolgoztatni. Az elsõ félidõ legnagyobb helyzetei Rooney elõtt adódtak, ám a csatár akkor még nem tudott a kapuba találni. Elsõ lehetõsége a 15. percben volt, amikor Jack Wilshere remekül látta meg az üres területet, Rooney-hoz passzolt, kinek remek lövése centikkel elsuhant a léc fölött. Nem sokkal késõbb Leighton Baines veszélyes beadásáról maradt le éppen, majd a szünethez közeledve ismét Baines remek megoldásai után bólintott a kapu mellé.

 

 

Anglia gyõzelmi esélyei növekedtek a második játékrész elején, ugyanis az észtek csapatkapitányát, Ragnar Klavant kiállította a játékvezetõ, ám Roy Hodgson csapatának egészen a 73. percig várnia kellett az áttörésre. A csereként beálló Raheem Sterling esett el a tizenhatos elõtt, a megítélt szabadrúgás bár nem volt a legjobb szögben, Rooney mégis kapura tekert, a kapus még beleért, de nem tudott már hárítani. Ez volt Rooney 43. gólja a válogatottban, ezzel egy gólra megközelítette Jimmy Greaves-t, aki jelenleg minden idõk harmadik legeredményesebb angol labdarúgója.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!