Az Old Traffordon indul az FA Youth Cup

A Manchester United 2014/15 FA Youth Cup sorozata a Bury ellen indul ma este az Old Traffordon.


A United fiataljainak lehetõsége lesz személyes ambíciójuk kibontakoztatására az Álmok Színházában, ami Paul McGuinness szerint remek alkalom a tapasztalat szerzésre.
 
"A tapasztalat gyûjtés a legfontosabb része a fejlõdésnek. A szezon elei mérkõzések szinte sokkolták a srácokat, de azóta sikerült tapasztalatokat szerezniük és reméljük most már egy új fejezetet kezdhetünk. Természetesen már sokat  javultak, de minél többet szerepelnek annál többet fejlõdhetnek."
 
"Sokan közülük készen állnak egy kisebb áttörésre, és ezt biztosan elõsegíti az FA Youth Cup-on való szereplés. Ez egy újabb kihívás lesz a számunkra, de úgy érzem, jó összhangban vannak, és néhányuk készen áll a következõ szintre lépni."
 
 
A 18 éven aluliak edzõje nagy tisztelettel adózik a versenysorozat hagyományai elõtt, mivel édesapja, az egykori Vörös Ördög, majd a klub menedzsere, Wilf McGuinness megnyerte a versenyt 1954-ben, 1955-ben és 1956ban, egyike annak az öt játékosnak, akinek sikerült háromszor is elnyerni a sorozat trófeáját.
 
"Ez a verseny nagyon sokat jelent nekem" - mondta Paul a ManUtd.com-nak.
 
"Úgy nõttem fel, hogy apám ezekrõl a Busby Bébikkel elért gyõzelmeirõl mesélt nekem. Õ lépett pályára a legtöbbször az FA Youth Cup sorozatának történelmében."
 
"Én is szerettem volna a nyomdokaiba lépni, de csak egy rövid szerepet kaptam egyszer a Barnsley  ellen 1984-ben, így inkább mint edzõ veszem ki a részem a versenybõl."
 
"Nagyon fontosnak tartom a sorozatot, ez nem csak egy verseny, ez segít a srácoknak felkészülni a nagyobb kihívásokra, itt szimulálhatják az elsõ csapatban való szereplést, szokhatják a versennyel járó nyomást és segít nekik abban, hogy profi futballistákká váljanak." 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!