FAYC: Tottenham 3-1 United

A Manchester United U18-as csapata kiesett az Ifjúsági FA-kupából, miután hétfõ este 3-1-es vereséget szenvedett a White Hart Lane-en.


A hazaiak korán elõnyhöz jutottak Anthony Georgiou közeli találatával, de a Vörös Ördögök hamar válaszoltak Marcus Rashford csodálatos szabadrúgásával. Szünet után egy kontra végén Ismail Azzaoui szerezte meg újra a vezetést a Spurs-nek, majd Georgiou második gólját is meglõtte az este során, megbélyegezve a United sorsát.

 

A meccs elõtt Paul McGuinness ugyanazt a kezdõt nevezte meg, amely legutóbb, a Blackburn elleni bajnokin nagy csatában 2-1-re diadalmaskodott. Hamar kiderült, hogy a manchesteriek újabb kemény harcba csöppentek.

 

A várt óvatos kezdás után a Spurs szerezhette volna meg a vezetést, Azzaoui szögletét Christian Maghoma fejelte kapu mellé a 14. percben. Azonban a következõ pontrúgásukat már nem hibázták el a házigazdák, csupán hat perccel késõbb egy lapos szögletet nem tudtak tisztázni a vendégek, a hosszúnál érkezett Georgiou és közelrõl a hálóba pofozta a játékszert.

 

A United az egyenlítésért harcolt azonnal és a 25. percben meg is lett az eredménye, ráadásul igen látványosra is sikerült, hiszen Rashford 27 méterrõl, szabadrúgásból talált be Harry Voss kapujába.

 

McGuinness csapatának kezdett megjönni az önbizalma és a vezetést is megszerezhette volna a szünet elõtt, de Cameron Borthwick-Jackson elõretörése és centerezése után Rashford csúszott, de nem lett gól a támadásból. Sõt, pillanatokkal késõbb Callum Gribbin jobbról tört befelé, lövése azonban centikkel elkerülte a kaput.

 

Remekül kezdte a második félidõt a United, Zak Dearney nagyszerû megmozdulása után megtalálta Rashfordot a büntetõterületen belül, de a csatár lövése megpattant egy védõn és elkerülte a kaput.

 

Egyórányi játék után a kapuban kötött ki a labda, de les miatt érvénytelen volt Borthwick-Jackson próbálkozása. 51 másodperccel késõbb a Tottenham megkönnyebbülése örömbe fordult, ugyanis Azzaoui elõtt hatalmas terület adódott, a szélsõ pedig higgadtan lõtt a hálóba.

 

Nyílttá vált a játék, a Vörös Ördögök pedig majdnem ismét egyenlítettek, Tyler Reid kiválóan tört elõre, de Voss védeni tudta kísérletét. A United feltolta csapatát és a támadásokra figyelt, ám a Spurs a 71. percben újabb gólt jegyzett, Georgiou második találatát szerezte az este folyamán.

 

A manchesteriek próbáltak visszajönni, miközben gyorsan telt az idõ, Devonte Redmond többször is próbálkozott, de a Tottenham megõrízte elõnyét és továbbjutott a negyeddöntõbe, ahol a Nottingham Forest lesz az ellenfele.

 

 

Ifjúsági FA-kupa
Tottenham Hotspur 3-1 Manchester United
White Hart Lane

 

United: Henderson; Reid, Tuanzebe, Williams, Borthwick-Jackson; Riley, Fosu-Mensah, Redmond, Gribbin, Dearnley (Mitchell 71.); Rashford 
Nem használt cserék: Dorrington, Thompson, Croskery, Scott

 

Gólszerzõ: Georgiou 20', 71', Azzaoui 61' illetve Rashford 25'

 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!