Van Gaal a sérült trióra vár

Louis van Gaal arra vár, hogy megtudja, milyen erõnléti állapotban van Phil Jones, Daley Blind és Robin van Persie a Manchester United hétfõi, Preston elleni FA-kupa mérkõzését illetõen.


Jones szerdán térdproblémája miatt már az ötödik percben lebicegett a pályáról a Burnley ellen 3-1-re megnyert bajnokin, míg Blind az elsõ félidõ vége elõtt hagyta el a pályát, miután fejsérülést szenvedett.

 

Amikor a MUTV Jones és Blind felépülésérõl és állapotáról érdeklõdött, Van Gaal így felelt:

"Nem tudom. Most várnunk kell, és majd meglátjuk. Nem hiszem, hogy Jones esetében súlyos sérülésrõl lenne szó."

 

"Blinddel kapcsolatban azt tudom mondani, amit az orvos is mondott - várunk és majd meglátjuk. Szerintem minden bizonnyal játszani fog hétfõn - én erre számítok, de soha nem lehet tudni."

 

 

A holland menedzser megszólalt Michael Carrick kapcsán is, aki a legutóbbi négy mérkõzést vádlisérülés miatt volt kénytelen kihagyni.

 

"Romlott az állapota, visszaesett a felépülése, ez pedig nem szokásos ilyen sérülés esetében, úgyhogy az õ esetében is csak annyit tudok mondani, hogy ki kell várnunk és majd meglátjuk."

 

Ezt követõen Van Gaal riporterek kérdésére sajtótájékoztatóján megerõsítette, a Burnley elleni meccset végigjátszó, és ott büntetõbõl gólt szerzõ Robin van Persie rúgást kapott a Bordók elleni mérkõzésen, így az õ játéka is kérdéses a Preston North End ellen.

 

A Manchester United már sorozatban a harmadik FA-kupa fordulóban játszik alacsonyabb osztályú együttessel idegenben ebben a szezonban, a 62 éves szakember pedig hiszi, a harmadosztályú Liliomfehérek ugyanolyan kemény csatára kényszerítik majd övéit, mint tete azt a Yeovil és a Cambridge a korábbi fordulókban.

 

"Ilyen esetben mindig ugyanaz a helyzet, mert mint tudjuk, a világ ilyenkor az esélytelenebb mellé áll, emellett pedig ugyanúgy idegenben, ugyanolyan körülmények között kell majd játszanunk, mint Cambridgeben és Yeovilban, úgyhogy nagyon nehéz lesz" - tette hozzá.

 

"Azt tudjuk, hogy többé-kevésbé mindig négy védõvel, négy középpályással állnak fel, és van egy hórihorgas, erõs csatáruk is, mint ahogy azt megfigyelhettük a Cambridge, a Yeovil, és a legutóbbi Queens Park Rangers, és Burnely elleni bajnokik esetében is. Egy védekezõ csapat ellen mindig nehéz játszani."

 

"Az a célunk, hogy trófeát nyerjünk, és reményeim szerint ezt sikerül is megtennünk a Manchester United szurkolókért. Erre lehetõséget biztosítana számunkra az FA-kupa, de beszélni errõl a legkönnyebb. Nem könnyû eljutni a döntõig, és aztán megnyerni se - nehéz az út a végéig."

 

A United körülbelül 6000 szurkolót delegálhat majd a Deepdalebe, Van Gaal pedig gyorsan ki is emelte, milyen fontos szerepük lehet abban, hogy a csapat a legjobb nyolc közé juthasson.

 

"Õk nagyon fontosak. Már számtalanszor beszéltem arról, milyen fantasztikusak a szurkolók, annak ellenére, hogy talán sokszor fordul elõ, hogy nincsenek jó pillanataink az adott mérkõzésen."

 

"Támogatnak minket, ez pedig létfontosságú. Elégedett vagyok, hogy velünk vannak, és most is velünk lesznek, mert legalább idegenben is lesz egy kisebb szurkolótáborunk." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!