Chelsea vs United: Legendák kulcskérdésekrõl

A következõ fordulóban a Chelsea a United ellenfele, ezért felkértünk öt korábbi legendás Vörös Ördögöt, mondják el a véleményüket a mérkõzéssel kapcsolatban.


Dennis Irwin, Bryan Robson, Edwin van der Sar, Denis Law és Dwight Yorke 18 címet ért el az Old Traffordon töltött éveik alatt karrierük során és összesen 1800 alkalommal léptek pályára, szóval ha õk véleményeznek, arra megéri oda figyelni. Hogy kiderüljön mi járhat a fejükben, feltettünk nekik öt kérdést a Stamforde Bridge-en hamarosan megrendezésre kerülõ mérkõzés kimenetelével kapcsolatban.


A Chelsea formáját tekintve, milyen mérkõzést vár a Stamford Bridge-en?

 

Denis Irwin:
A Chelsea elleni idegenbeli kirándulás mindig nehéz számunkra és nincs kétségem afelõl, hogy Jose Mourinho ismét megfogja nehezíteni a dolgunkat. A védelmük nagyon szilárd és van egy-két olyan játékosuk, akik komoly különbséget jelenthetnek a meccs kimenetelében, mint például Cesc Fabregas és Diego Costa. Meglennék lepõdve, ha nem õk nyernék év végén a bajnokságot. Jelenleg igen kényelmes pozícióból várhatják a találkozót. Úgy gondolom, a menedzser tudja, hogy zárja le ezt a bajnokságot. Mi igen komoly hajrát futunk - láthattad a szezon elsõ felében lévõ botladozást, de most már összeszedtük magunkat és már érezhetõ a magabiztosság. Rengeteg meccs van még elõttünk, így folytatnunk kell a menetelést.

 


Mennyire kulcsfontosságú ez a mérkõzés a United helyezését illetõen - és mennyire gondolhatunk arra, hogy 'mi lenne ha...' a bajnoki címmel kapcsolatban, ha nyernénk szombaton?

 

Bryan Robson:
Ha megvernénk a Chelsea-t, aztán az Arsenal is elkapná õket a következõ hétvégén, az szép eredmény lenne...egybõl nagy nyomás helyezõdne rájuk. Azonban a Chelsea csupán háromszor kapott ki a bajnokságban, igen nehéz ellenük játszani, szóval nem hinném, hogy csak úgy hagyni fogják, hogy bárki elkapja õket. Bár a Unitedhez hasonlóan õk is gyengültek ebben az évben egy kicsit - Mikor nem játszol jól és döntetlenre álltok, valaki hirtelen tesz valamit és szerez egy gólt, ezzel megszerezve mind a három pontot. A Chelsea pontosan ilyen szezont produkál.


Bár lehet a bajnoki cím idén távol áll a csapattól, jövõre ismét harcban lehet a United a végsõ gyõzelemért?

 

Edwin van der Sar:
Talán egy kis szerencsével, ebben a szezonban is összejöhetne a Chelsea ellen, de a Kékek nagyon sok meccset nyertek késõi góljaikkal - de reménykedjünk. Nagy fordulatot vett a csapat persze jó irányba és ha megtudnák õrizni a harmadik helyet a bajnokság végéig, az igen jó pozíció lenne ahhoz, hogy a csapat tovább erõsödhessen egy-két területen. Hinni kell Louis filozófiájában, ahogy kezdte a szezont, úgy hiszem, vissza fogja vezetni a United-et az õket megilletõ helyre.

 

A Chelsea történetének volt néhány igen nagyszerû játékosa - ki tudna egyet emelni közülük?

 

Denis Law:
Az én hõsöm, akit nagyon csodáltam a nagyszerû Jimmy Greaves. Amikor labdát kapott, már tudtad, hogy az nemsoká a kapu hálójában fog kikötni. Az elég kiábrándító volt, hogy nem lépett pályára a Világbajnokság döntõjében - valószínûleg õ volt a világ legjobb csatára akkoriban. Chopper Harris volt még nagyszerû játékos - gondolom nem nagyon kell elmagyarázzam, honnan kapta a becenevét. Volt jó néhány kemény játékos akkoriban. Nekünk is volt néhány Bill Foulkes, Paddy Crerand és Nobby Stiles személyében. Õk aztán tudtak focizni!

 

 

Van Gaalnak fefájást okoz sokszor a legjobb kezdõ tizenegy kiválasztása - ez pozitív?

 

Dwight Yorke:
Ha megnézzed az utóbbi éveket, a Manchester Unitedben mindig harc volt a pozíciókért - ez néha heves küzdelem, de mindig egészséges. Mint játékos, tudatában vagy annak, hogyha nem végzed jól a dolgod, egy másik játékos léphet a helyedre. Ennyi az egész. Jó hír a szurkolóknak, hogy a csapat jól játszik. Robin van Persie a visszatérés útjára lépett és Angel di Maria a padon várja a lehetõséget - õk olyan játékosok, akik bármikor el tudnak dönteni egy találkozót. Ha világklasszis játékosok állnak rendelkezésedre az nagyon jó egy menedzsernek. Szétnéz és azt gondolja, jó helyen van.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!