Maguire: Le akarjuk győzni a Chelsea-t!

A Manchester United kapitánya, Harry Maguire a Chelsea elleni mérkőzésre koncentrál és izgatottan várja az Európa-liga soron következő ellenfelét, az AC Milant is.


Londonban a Vörös Ördögöket látják vendégül a hétvégén. Ole Gunnar Solskjaer csapata igen fontos mérkőzésen vesz részt a Stamford Bridge-en a Premier League aktuális fordulójában. Az izgalmasnak ígérkező összecsapás 17:30-kor kezdődik vasárnap, ahol a United folytathatja fantasztikus menetelését és megőrizhetik idegenbeli veretlenségüket.

 

Ez a 19 meccses veretlenségi sorozat pont a Chelsea ellen kezdődött tavaly februárban, ahol is Anthony Martial és Harry Maguire góljaival 2-0-ra nyert a csapat és gazdagodott három fontos ponttal.

 

Harry Maguire, aki a fejesgóljával döntötte el a Manchester United javára a két csapat Stamford Bridge-i találkozóját, ismét ünnepelne az előttük álló mérkőzést követően.

 

"Valószínűleg a Chelsea elleni meccs igen kemény lesz, de tavaly is győztesen távoztunk onnan és ezt ismét meg akarjuk tenni" - nyilatkozta Maguire exkluzív interjúja során.

 

 

"Nagyon jól tartják a pozíciókat és jól építkeznek, nem engednek be túl sok gólt, ami kezdetnek nem rossz. Reméljük, hogy sikerrel vesszük ezt az akadályt."

 

Mióta a csapat utoljára a Stamford Bridge-re látogatott, történt egy-két változás a londoniak életében. Frank Lampardot Thomas Tuchel váltotta a Kékek kispadján, továbbá több meghatározó játékost sikerült megtartaniuk, akiket újabbak követhetnek a nyáron. Vasárnap 8. meccsén maradhat veretlen a német edző csapata, ha pontot tud szerezni a United ellen.

 

"Nagyon jól reagálták le a változásokat [új edző érkezése]" - tette hozzá Harry. "Remek csapatuk van, tele fiatal tehetséggel és kezdenek összeszokni, megszokni egymást, azonban nekünk magunkra kell koncentrálnunk, most ez az elsődleges."

 

"Magabiztosan érkezünk majd a mérkőzésre, hiszünk magunkban. Legjobb képességeinkhez mérten fogunk játszani és akkor képesek leszünk hazahozni a három pontot."

 

Elég sűrű lesz a Manchester United programfüzete a következő hetekben, és vészesen közeledik az UEFA Európa-liga következő fordulója is. A kapitány nem győzte hangsúlyozni, hogy a legfontosabb jelenleg az, hogy fenntartsák jelenlegi formájukat.

 

"Minden harmadik és negyedik napon teljes fókuszban és mentalitással kell játszanod, és megszerezned a három pontot" - mondta Maguire. "Mindig felkészültnek kell lenned, hogy nyerj, nyerj, nyerj és ez a folytonosság lehetővé teszi számunkra, hogy ott legyünk, ahol akarunk.

 

Pénteken kisorsolták a United következő ellenfelét az Európa-liga legjobb 16 csapata között, méghozzá az olasz AC Milan együttesét. A Vörös Ördögök viszonylag könnyen, 4-0-s összesítéssel jutották tovább a spanyol Real Sociedad csapatán, amit már az első mérkőzésen eldöntöttek Torinóban.

 

A Rossonerik a másodikok a Serie A tabelláján és két olyan játékos is tiszteletét teheti a két csapat közötti összecsapáson, akik egykor a United csapatát erősítették. Zlatan Ibrahimovic és Diogo Dalot, bár a portugál csak kölcsönben szerepel az olasz együttesben.

 

A United középső védője viszont reményteli és optimista azt illetően, hogy Ole csapata azt a korábbi eredményt fogja hozni az olasz csapat ellen, ami legutóbb volt kettejük párharcát követően.

 

 

"Meg tudjuk csinálni" - kezdte Harry. "Az AC Milan igen nagy klub, hatalmas tradícióval. Nyilvánvalóan, hiszen a San Siroról beszélünk. Izgalmas párosítás, amiben most részt vehetünk. De mint ahogy korábban is mondtam, ebben a pillanatban nem nézhetünk ennyire előre, van előtte még három, négy mérkőzésünk. Nagyszerű párosítás, előre tekintünk és készen fogunk állni, amikor eljön az ideje."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!