Tuanzebe az Év Fiatal Játékosa

Axel Tuanzebet válaszotta a Manchester United U18-as Év Játékosának a 2014/2015-ös szezonban az edzõi stáb, miután fantasztikus szezont produkált.


A 17 éves játékos csapatkapitányi pozíciót látott el Paul McGuinness együttesében, amely a play-off-ig jutott az Akadémiai Ligában, õ pedig középhátvédként dicséretet érdemelt ki erõteljes, és atletikus produkcióit követõen. Összességében 29 mérkõzésen lépett pályára az U18-asoknál, emellett belekóstolhatott a következõ szintbe is, hiszen csereként háromszor az U21-eseknél is pályára lépett.

 

Tuanzebe az Old Traffordon, a klub évvégi gáláján vehette át az elismeréssel együtt járó Jimmy Murphy-díjat, és ezzel olyan játékosok mellé iratkozott fel, mint Danny Welbeck, Nicky Butt, Paul Scholes, Ryan Giggs és a tavalyi gyõztes James Wilson.

 

"Nagyon jó szezon volt a saját szempontomból. Szerintem rengeteg támogatást kaptam az edzõimtõl és az egész stábtól. Egész szezon során számos játékos támogatott, mert én voltam a csapatkapitány is. Kis méretû keretünk ellenére ez mindannyiunk számára egy nagyszerû idény volt. Szerintem nagyon sok mérkõzésen és ellenfelen kellett keresztülverekednünk magunkat, és azt hiszem, hogy mindezt jó eredménnyel tudtuk megtenni" - mondta az örömittas védõ az Old Trafford különtermének emelvényén állva.

 

 

Tuanzeberõl azt is megtudhattuk az este folyamán, hogy már nyolc évesen a klub kötelékébe tartozott, majd így folytatta beszédét:

"Nagyon hosszú út vezetett idáig, számos játékos jött, és ment ez idõ alatt. Azt hiszem, hogy még négy játékos van most a csapatnál az én egykori U11-es csapatomból, az azóta eltelt élmények pedig nagyszerû tapasztalatot jelentenek számunkra."

 

A csapatkapitányi karszalag viselésével kapcsolatban így viccelõdött:

"Élveztem, hogy kapitány lehetek, legalábbis legtöbbször, mert így a körülöttem lévõ játékosok fõnöke lehettem!"

 

Azt illetõen, hogy vajon követheti-e a korábban említett egykori gyõztesek életútját a felnõtt csapatban, Tuanzebe így felelt:

"Ezt majd az idõ eldönti. Remélem, hogy folytathatom fejlõdésemet, és elég hamar én is beállhatok ebbe a sorba."

 

Tuanzebe edzõje, Paul McGuinness személyesen is elemezte védõjátékosa lenyûgözõ szezonját.

 

"Axel az egész év során fantasztikusan vezette a csapatot. Az év kezdetén döntést kell hoznod a kapitány személyérõl, ez pedig nehéz feladat" - kezdte.

 

"Át kell gondolnod, hogy melyik választás a legjobb az összes játékos számára, és ki tud ebbõl a legjobban profitálni. Olyan döntést hoztam, amilyet korábban soha - egy elsõ éves játékost választottam kapitánynak, az oka pedig nem volt más, mint hogy kimagasló vezetõi képességekkel rendelkezik. Azt gondoltam, hogy annyi gyakorlási lehetõséget adok neki, amennyit csak lehet. Ez az év errõl szólt, õ pedig nem is hagyott cserben."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!