Carrick Redknappet szeretné a válogatott élére

Michael Carrick szerint Harry Redknappben minden képesség megvan ahhoz, hogy pótolja Fabio Capellot Anglia szövetségi kapitányaként.


Az egykori Tottenham játékos, Michael Carrick különös figyelmet fordít a White Hart Lane-re, de a holnapi rangadó alatt félre kell tennie érzelmeit.

 

A Spurs nem csak továbbjutott a Bajnokok Ligájában, hanem csoportelsõként tette azt az Inter elõtt, így Redknapp újabb meglepetést okozó sikert könyvelhet el a 2008-as FA Kupa gyõzelme után a Portsmouth csapatával.

 

Az Angol Labdarúgó Szövetség elkötelezett az iránt, hogy újra angol menedzser vegye át a nemzeti csapat irányítását a 2012-es Európa-bajnokság után.

 

„Kétségkívül megemlítik majd néhányan Redknapp nevét” – mondta Carrick.

 

„Biztos vagyok benne, hogy jelenleg csak a Spursre koncentrál, ahol nagyszerû munkát végez jelenleg, de majd meglátjuk, mit hoz a jövõ.”

 

 

Carrick 2 évet töltött a Tottenhamben, és tagja volt a 2006-ban majdnem Bajnokok ligája selejtezõs helyezést elérõ csapatnak, szóval pontosan tudja, mennyire szeretnék a szurkolók, ha a Spurs újra úgy tündökölne, mint az 1960-as években tette Bill Nincholson érája alatt.

 

„Amikor ott játszottam, akkor is összehasonlították a csapatot a múltbeli csapatainkkal” – mondta a középpályás.

 

„Ez azonban nem probléma, természetes egy klub életében. Régebben volt pár gyenge év, szóval az, hogy majdnem az elsõ négyben végeztünk hatalmas eredmény volt, nagy sikerként könyvelték el.”

 

„Azonban minél jobb vagy, annál inkább megváltozik a siker mércéje. A mostani csapatnak ez, hogy bejutottak a Bajnokok Ligájába és tovább is jutottak a csoportból azt jelenti, hogy az elvárások ismét emelkedtek velük szemben, magasabbra került a léc. Most már csak rajtuk múlik, hogy következetesen tartani tudják-e ezt a formájukat, ami elengedhetetlen tényezõ a sikerhez.”

 

A következetesség egy olyan dolog, amellyel a Manchester United is hadilábon áll ebben a szezonban.

 

Az idény felénél még veretlen a csapat, ami nagyban hozzájárulhat a bajnoki cím visszahódításához, de ezzel együtt a csapat rengeteg döntetlent ért el.

 

A holnapi mérkõzés is döntõ fontosságú lehet a Vörös Ördögök számára, de Wayne Rooney, Nemanja Vidic és Ediwn van der Sar visszatérése biztosítja Fergusont arról, hogy legerõsebb csapatát küldheti harcba Redknapp legényei ellen.

 

Nem lesz könnyû dolga azonban a skót mesternek, aki elismerte, az utóbbi idõk legerõsebb Tottenhamje a mostani, és Michael Carrick is osztja menedzsere véleményét ebben.

 

 

„Az elmúlt évek legerõsebb csapatával rendelkezik most a Spurs, nagyon sokat fejlõdtek és komoly fenyegetést jelentenek mindenkire ebben a szezonban.” – mondta a középpályás.

 

„Nagyon erõs a csapatuk, különösen Gareth Bale és Aaron Lennon jelentenek fenyegetést a széleken, de Luka Modric szintén jó formában van, és Rafael van der Vaart is hozzájárult már néhány góllal a csapata teljesítményéhez, szóval én nehéz mérkõzésre számítok.”

 

„Nem tudom mit csinált Harry, hogy ekkorát változott a helyzet, de tudja, hogyan kell kihozni a legjobbat játékosaiból, ami fontos tényezõ.”

 

„Egy menedzsernek mindig éreznie kell, hogy hogyan kell bánnia a játékosokkal a különbözõ szakaszokban. Láthatjuk, hogy magabiztosak, és alig várják az összecsapást, akárcsak mi.”

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!