Átigazolási Center - május 25 - május 31.

Bár, még bõ két hét hátra van az átigazolási idõszak hivatalos megnyitásáig, a bajnokság végeztével a külföldi sajtó már aktivizálta magát, lássuk ezen a héten milyen hírek látnak napvilágot.


Május 25.

 

Dani Alves: A Barcelona végõje sajtótájékoztatót tartott, melyen mindenki azt várta, hogy bejelenti távozik a klubtól. Õ ennek ellenére csupán annyit árult el, hogy majd a Bajnokok Ligája döntõ után fog ezzel a kérdéssel foglalkozni. Valencia egy sürgõsségi mûtéten esett át, így mindenképp szükséges legalább egy jobb oldali védõ érkezése, amennyiban Louis van Gaal nem számol Rafaellel.

 

Gareth Bale: Guillem Balague szerint a United tárgyalt a Real vezetõségével és hajlandó volna megfizetni a walesi árát, ám egyenlõre a Madrid azon az állásponton van, hogy nem szeretnék eladni szélsõjüket. Balet már többször szóbahozták velünk és felröppentek olyan hírek is, hogy a Vörös Ördögök akár David De Gea játékjogát is belevonnák az üzletbe.

 

Javier Hernandez: A Real nem kíván élni vásárlási jogával, így Borsócska a nyáron visszatér Manchesterbe, bár közel sem biztos, hogy a mexikói a csapatnál marad. Több klub is kiszemeltjeként tartja számon. A pletykák szerint a Juventus is vinné, de akár a Southampton is a lehetséges kérõk közt lehet, sõt, a Szentek akár Clyne és Schneiderlin játékjogáról is hajlandóak tárgyalni a Uniteddel.

 

Nicolas Otamendi: Az argentin kiválóság ügyében szintén Balague szólalt meg, akit elég megbízható forrásnak lehet mondani. Az elsõk közt nyilatkozott tavaly arról, hogy Di Maria érkezhet Manchesterbe. Otamendinek 2019-ig érvényes szerzõdése van a Valenciával, melynek kivásárlási záradéka nem kevesebb, mint 50 millió eurót tartalmaz. Balague szerint a felek már tárgyalnak egymással, jelenleg a kivásárlási árat szeretnék csökkenteni a United részérõl, ám minden bizonnyal a Valencia ehez ragaszkodni fog.

 

Antonio Valencia: Az ecuadorit a Valencia szeretné soraiban tudni. Ha nem komoly mûtéten kellett átesnie akár létre is jöhet nyáron a transzfer. A játékost így Otamendi kivásárlásához is fel lehet használni.

 

 

 

május 26.

 

 

Angel Di Maria: A United csak akkor hajlandó megválni argentin klasszisától, amennyiben azt a játékos kéri. Mint tudjuk a PSG szeretné soraiban tudni és hajlandóak is volnának a franciák kifizetni szinte bármekkora összeget a játékosért cserébe.

 

Gregory Van Der Wiel: A PSG holland jobboldali védõjátékosát is hajlandó lenne feláldozni annak érekében, hogy Di Mariát a soraiban tudja. Mint ismert Louis van Gaal erre a posztra mindenképp igazolni szeretne, ám a United szeretné megtartani rekordigazolását.

 

Ilkay Gündogan: A Goal.com információi szerint a United megállapodott a török származású német játékossal, aki már korábban bejelentette, hogy nyáron távozik a Dortmund csapatától. A középpályásért a Barca és a PSG is versenyben volt ám úgy tûnik, hogy a Vörös Ördögök lesznek a befutók.

 

Tom Thorpe: A United U21-es csapatának kapitánya úgytûnik nyáron távozi a csapattól. Nem igazán sikerült neki a bemutatkozás a felnõtt csapatban és Tyler Blackett és Paddy McNair is több lehetõséget kapott nála. A 22 éves játékos ráadásul ingyen vihetõ.

 

Harry Kane: A napokban a Spurs gólvágóját is szóba hozták a Vörös Ördögökkel, ám õ ma azt nyilatkozta, hogy a Spurs egy nagy klub és õ itt szeretné folytatni karrierjét és szeretne még több gólt szerezni.

 

Morgan Schneiderlin: A francia válogatott labdarúgó elmondta, hogy csakis olyan csapat kedvéért hagyná el a Southampton csapatát, amely csapat a Bajnokok Ligájában játszik. 

 

Nicolas Otamendi: A Valencia ragaszkodik az általuk megszabott 50 millió eurós kivásárlási árhoz, a játékos viszont közölte a klubbal, hogy a Unitedbe szeretne igazolni és mindent megfog tenni annak érdekében, hogy a transzfer sikerüljön. /Guillem Balague/

 

David De Gea: Újságírók mégkérdezték a spanyolt, hogy mit tud mondani jövõjérõl, eligazol-e a nyáron Madridba. De Gea a következõ választ adta: "Errõl nem beszélhetek." 

 

 

Karim Benzema: Louis van Gaal csatárt is szeretne a nyáron igazolni, erre a posztra pedig egyik kiszemeltje a Real franciája, Karim Benzema, akiért a klub hajlandó volna akár 40 millió fontot is fizetni.

 

 

május 28.

 

 

Gonzalo Higuain: Az argentin válogatott csatárát beárazta klubja és nem kevesebb, mint 42 millió fontot kéne fizetnie érte a Unitednek, aki mellett a Chelsea és az Arsenal is a kérõk sorában van.

 

Marco Reus: A Dortmund középpályásával állítólag már megegyezett a United és a Német-kupa után be is jelenthetik a transzfert. Reus már párszort szerepelt a Vörös Ördögök kívánságlistáján, ám ezidáig a Real Madrid tûnt befutónak. Sajntóértesülések szerint a Madrid már nincs képben és Reus is szívesebben igazolna angliába. Ára 50 millió font.

 

Nicolas Gaitan: A héten már biztosként emlegették egy másik Nicolas érkezését, ám ott Otamendirõl volt szó. Most válogatottbeli csapattársa, Nico Gaitan került elõtérbe, aki a Benfica csapatában középpályást, ám a válogatottban már hétvédet is játszott. Gaitan vételárát 35 milió font köré teszik.

 

Dante: Német lapok magabiztosan állítják, hogy miután Hummels állítólag marad Dortmundban a United másik hátvéd után nézett és megkereste a Bayern München brazil védõjét. A 31 éves játékosnak kifelé áll a rúdja a bajoroktól, ám kora miatt nem igazán mondhatjuk ideális igazolásnak, fõleg, ha Otamendi, esetleg Laporte érkezik. Vételára 10-15 millió euró lenne.

 

Ricardo Rodriguez: Szintén mai pletyka, hogy a Wolfsburg védõje, Rodriguez személyében Shaw kaphatna vetélytársat a bal szélre. Rodriguez svájci válogatott, 60 Bundesliga mérkõzésen 11 gólja és 13 asszisztja van. Az Arsenal is vinné a védõt, kinek vételára 25 millió font lehet.

 

Kevin Strootman: Louis van Gaal továbbra is figyelemmel követi az AS Roma játékosának felépülését, Carrick lehetséges utódját látja benne. Amennyiben a játékos teljesen felépül és bírja a terhelést úgy kiváló utódja lehet Michaelnek, ám nem kockázatmentes leigazolni jelenleg.

 

Benedikt Höwedes: A Mirror információi szerint a Schalke csapatkapitányának neve nagybetûkkel szerepel Van Gaal kívánságlistáján. Vételára 16 millió font lehet.

 

Geoffrey Kondogbia: A 22 éves francia középpályás szintén szerepel a menedzser kívánséglistáján. Jelnleg az AS Monaco csapatát erõsíti. Árát 13 millió font körül állapíthatják meg a transfermarkt szerint.

 

 

május 29.

 

 

Danny Ings: A Telegraph információi szerint a United kiszállt a Burnley támadójának megszerzéséért folyó versenybõl. 

 

Nathaniel Clyne: Szintén a Telegraph szerint Louis van Gaal elsõdleges célpontja a jobb bekk szerepére nem a Szentek játékosa, hanem valaki más. A lap sajnos arról nem számol be, hogy ki lehet, maximum találgatni tudunk továbbra is.

 

Cristiano Ronaldo: Szintén egy régi saga éled újjá idén nyáron is Ronaldo személyében. Ami alapot szolgáltathat most a híreszteléseknek, hogy Benitez Realos tervei Bale játékára épülnek a lapok szerint, nem pedig CR-re. Ronaldoban még jó 3-4 év aktív játék benne lehet, kérdés, hogy idén végre hazatér-e?!

 

Alexandre Lacazette: A Lyon csatára az egyik elgfrissebb pletyka a Twitteren. A támadó árát 36 millió fontra taksálják a francia klubnál.

 

Bernd Leno: De Gea helyzete továbbra is az egyik legnagyobb kérdés a United háza táján. Német lapértesülések szerint, valamint a Twitteren is írnak arról, hogy Louis van Gaal a Leverkusen 23 éves hálóõrével pótolná spanyol klasszisát. A német kapus vételárát 20 millió font körül állapíthatják meg.

 

Carlos Bacca: A Nemzeti Sport szigetországi lapértesülésekre hivatkozva hozza a mai nap folyamán, hogy a Sevillával a napokban Európa Ligát nyert kolumbiai csatár a nyár folyamán már klubbot is válthat. A döntõben két gólt is szerzõ 28 éves játékos értéke a piacon 21 millió font körül lehet.

 

 

május 30-31.

 

David De Gea: A United spanyol kapusa ma a Real Madrid edzõközpontjánál járt. Hogy ennek van-e különösöbb jelentõssége még nem tudjuk. Annyi boztos, hogy David barátnõjéval spanyolországban tölti megérdemelt szabadságát. Egyes pletykák viszont arról szólnak, hogy azért is tartózkodik Madridban, mert várja, hogy a két klub megegyezzen egymással. A Real 25 millió eurót fizetne, a United viszont minimum 35 milliót kér a sapnyolért. (abs.es)

 

 

Robin van Persie: Louis van Gaal a nyáron hajlandó lenne megválni honfitársától, aki a Juventoshoz igazolhatna, amennyiben a Napolitól meg tudjuk szerezni Higuaint.

 

James Milner: A 90min információi szerint a United nyáron felborzolná Manchester kékebbik felének kedélyeit és leigazolná a 29 éves angol válogatott James Milnert. Milnert pár évvel ezelõtt a United is vitte volna, ám akkor õ végül a hangos szomszédoknál kötött ki. A Transzfer egyébként nem lenne túl költséges, ugyanis a játékos ára 12-13 millió font között mozog a piacon.

 

Ilkay Gündogan: A Bild értesülései szerint a német válogatott játékos a nyár folyamán nem a Unitedhez, hanem a Dortmund riválisához, a Bayern Münchenhez szerzõdik. LÁttunk már hasonló megmozdulst Götze esetében, ám felmerül a kérdés, hogy amennyiban Gündogan mégsem érkezne, akkor ki lehetne Carrick lehetséges utódja.

 

Arturo Vidal: A tavalyi nyár legnagyobb slágere most újra életre kel. A 90min szerint ugyanis Louis van Gaal zöld utat adott és a United egy 60 millió eurós ajánlatot mutat be a juventusnak a chilei játékosért. A Juventus játékosa remek szezont futott és csapatával még akár a Bajnokok Ligáját is megnyerhetik június elején. Az információt a Gazetta Dello Sport is megerõsíti, sõt azt állítják, hogy a játékos ügynöke Angliában tartózkodik, hogy tárgyaljon a United és az Arsenal képviselõivel.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!