Átigazolási pletykák: június 29 - július 6.

Érkeznek az elmúlt hét pletykái és végre hivatalos bejelentésről is beszámolhattunk, ami az igazolásokat illeti.


Kezdjük az örömhírrel, mert végre megtört a jég és tegnap hivatalosan is bejelentésre került, hogy a Feyenoord kiválósága, Tyrell Malacia a Unitedhez igazol. Ezzel ő lett a Ten Hag éra első érkezője és 2026-ig kötelezte el magát a Vörös Ördögök felé, szerződése pedig további 1 évvel meghosszabbítható. Az átigazolási díj is igen kedvező, mindössze 15 millió Eurót kell érte fizetni a holland csapatnak, ami további 2 millió Euróval emelkedhet még bizonyos feltételek teljesülése mellett. 

 

Malacia bal hátvéd, jelen pillanatban pedig Shaw, Telles és Williams is küzdene ugyan azon a poszton a csapatba kerülésért, de véleményünk szerint ebből a négyesből Shaw lesz az, aki marad és nagy eséllyel Telles és Williams távozni fognak a nyár folyamán.

 

Szintén tegnapi hír volt, hogy a Fulham és a United megegyeztek Andreas Pereira vételárában. A forrás a mindig jól értesült Fabrizio Romano volt a majdnem biztos transzfereknél használt "Here we go" felkiáltással, így lehet, hogy csak napok kérdése és a brazil már nem a United játékosa lesz. Ha hinni lehet Romanonak, akkor a vételár 10 millió font + 3 millió font bónusz, tehát Malacia majdnem semmibe sem került, mert ezzel szinte a teljes vételára vissza is jön. 

 

 

Maradunk a tegnapi napnál és ismét csak Fabrizio Romanonál, aki arról is beszámolt, hogy Christian Eriksen is igent mondott az angol rekordbajnoknak és már csak az orvosi vizsgálaton kell átesnie ahhoz, hogy aláírhassa 3 évre szóló szerződését. A dán középpályás ingyen érkezik, így kora ellenére remek igazolás lehet, főleg, ha tudását Erik ten Hag képes lesz kiaknázni, valamint a fiatalok is rengeteget tanulhatnak tőle. Tűkön ülve várjuk a hivatalos bejelentést.

 

Sajnos nem mehetünk el szó nélkül egy roppant bosszantó eset mellett sem, ez pedig Ronaldo helyzete, aki, mint arról beszámoltunk hétfőn családi okokra hivatkozva nem jelent meg Carringtonban a csapat edzésén és azóta sem tette tiszteletét az edzőközpontban. Erik ten Hag, a csapat menedzsere a hírek szerint úgy nyilatkozott, hogy amennyiben a portugál klasszis nem lesz ott pénteken a repülőtéren, amikor elindulnak a túrára, abban az esetben nem igazán kíván számolni sem Ronaldoval a jövőben.

 

Emellett több lap szerint is Ronaldo ügynöke, Mendes azon dolgozik, hogy új klubot találjon a támadónak, aki jelezte is a klub vezetőségének, hogy szeretné, ha megfelelő ajánlat esetén elengednék őt, mivel a Bajnokok Ligájában kíván játszani. Kísértetiesen hasonlít az eset arra, amikor visszatért a Juvétól a Unitedbe, csak most a legtöbben ezt hatalmas szembeköpésnek élik meg, hiszen Cristiano nem keveset köszönhet a Unitednek. Persze a United is neki, de nem illő így viselkedni, azt pedig már májusban is tudni lehetett, hogy nem lesz BL induló a csapat.

 

A legvadabb pletykák egyébként arról szólnak, hogy Ronaldo a Barcelona játékosa lehet, erre mi azonban nagy összeggel nem fogadnánk. Szóba került még a Chelsea, a Bayern és természetesen a PSG is, ahol így akár össze is állhatna a Messi - Ronaldo duo a futball történetében első alkalommal.

 

Beszéljünk pár szót a lassan sneijderi magaslatokban szárnyaló Frenkie de Jongról is. Ten Hag állítólag nagyon szeretné őt Manchesterbe csábítani és a múlt hét során már arról szóltak a pletykák, hírek, hogy 65 millió font ellenében a Unitedhez igazol (+ 20 millió bónusz), ehhez képest viszont tegnap már újra azt lehetett olvasni a Barca elnökétől, hogy nem óhajtják eladni a holland középpályást csak abban az esetben, ha minden kötél szakad. Valószínű, hogy még egy darabig olvasgatni fogunk erről a katalán-angol-holland szappanoperáról, de érdeklődve várjuk, hogy mit tartogat a következő felvonás.

 

Még két nevet szeretnék a mai összefoglalóban megemlíteni, ezek közül pedig az első Lisandro Martinez. Az Ajax védője a hírek szerint örömmel kipróbálná magát a Premier Leagueben és állítólag kérte is klubját, hogy amennyiben PL klubtól érkezik ajánlat, azt vegyék fontolóra. Angliából a pletykák szerint a United, valamint az Arsenal is élénken érdeklődik a védő iránt, ám a Vörös Ördögök malmára hajthatja a vizet, hogy a rekordbajnoknál együtt dolgozhatna korábbi edzőjével.

 

 

A másik név Paulo Dybala, aki szintén ingyen leigazolhatóvá vált, 28 éves korával pedig még bőven beférhetne több évig is a csapatba, noha nem kifejezetten befejező csatár, amire most a Unitednek nagy szüksége lehet, ha Ronaldo valóban távozni fog a nyár folyamán. Itt is érdeklődve várjuk a fejleményeket, bár inkább arra szavaznánk, hogy őt ne igazoljuk le, még ingyen sem.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!