De Gea Schmeichel és Van der Sar nyomdokába léphet

Louis van Gaal edzõi stábjának kapusedzõje, Frans Hoek hajthatatlan azt illetõen, hogy David de Gea a Manchester United legendájává válhat, ha marad a klubnál.


De Gea sorozatban második alkalommal érdemelte ki a Sir Matt Busby Év Játékos-díjat a klubnál, az elmúlt három szezonban pedig már másodszorra került be a Premier League Év Csapatába.

 

A spanyol portás posztján a világ egyik legjobbjává fejlõdött az utóbbi évek során, amely természetesen nem kerülhette el a Real Madrid figyelmét sem, azonban úgy tudni, De Gea örlõdik a Realhoz igazolás, és a Unitednél való szerzõdéshosszabbítás lehetõsége között.

 

De Gea jelenleg élõ szerzõdése jövõ nyáron lejár, a teljesítményével lenyûgözött Frans Hoek, aki korábban már az Ajax, a Barcelona, a Bayern München együtteseinél, és a holland válogatottnál is együtt dolgozott Louis van Gaal-lal, hiszi, hogy De Gea olyan képességekkel rendelkezik, amelynek köszönhetõen a manchesteriek legnagyobb játékosai között emlegethetik.

 

 

"Õ már most is a világ egyik legnagyobb klubjában játszik" - kezdte Hoek a Man Utd Polandnek.

 

"Az a pillanat, amikor egy ilyen csapatban a legmagasabb szinten játszhatsz, azt jelenti, hogy a legjobbak közé tartozol, és ha képes vagy ezt a szintet folyamatosan hozni, akkor automatikusan a világ legjobbjai között fognak számon tartani."

 

"Már fiatal korában megmutatta - ebben a szezonban volt 24 éves - hogy képes a játék minden elemében, mind az elõrejátékban, mind a védésben, a legmagasabb szinten teljesíteni."

 

"Úgyhogy semmi sem állhat az útjában ahhoz, hogy az olyan nagyságok közé emelkedhessen, mint Peter Schmeichel vagy Edwin van der Sar."

 

Abban az esetben, ha De Gea távozna, a Manchester Unitednek van egy azonnal készen álló kapusa Victor Valdes személyében, bár a klub állítólag napirenden tartja Petr Cech vagy Hugo Lloris megszerzését is.

 

Hoek korábban már a Barcelonanál is dolgozott együtt Valdesszel, ahol a katalán játékos bemutatkozó idényében egyébként összeveszett Van Gaal-lal, mert elfelejtett edzésre jelentkezni.

 

 

Valdes az azóta eltelt idõszakban aktívan megélt három Bajnokok Ligája-gyõzelmet a Nou Campban, vasárnap a Hull City ellen pedig kezdõként is bemutatkozhatott a Manchester Unitedben.

 

Hoek állítása szerint az, hogy képes volt túllépni sérülésein, például a legutóbbi, súlyos térdsérülésén, amely okán közel egy évet volt kénytelen kihagyni, Valdes egyik legnagyobb erõssége.

 

"Hat évig, 1997 és 2003 között, még fiatalabb korában már dolgoztam együtt Victorral. Most 2015-öt írunk, és mindenki láthatja, hogy milyen fejlõdésen ment keresztül a játéka" - tette hozzá a holland szakember.

 

"Victor természetesen nagyon szerencsésnek vallhatja magát, hogy a Barcelonaban játszhatott, a Barcelona pedig mindig az a csapat volt, amely hasonló értékeket vallott a futballt illetõen, mint a United."

 

"Victorra mindig hatalmas szerep hárult a csapaton belül, amely egyébként minden létezõ trófeát megnyert, emellett pedig még jól is játszott, úgyhogy fantasztikus azt látni, hogy sikerült magát teljesen túltennie sérülésén."

 

"Nagyon keményen dolgoztunk ezen, de most már újra mindenre képes lehet, amire korábban képes volt. Hihetetlenül eltökélt a kemény munkára és a fejlõdésre."


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!