Vörös Ördögök a válogatottban

Az Ecuadori Futball Szövetség megerõsítette, hogy a Manchester United játékosa, Antonio Valencia kihagyja a chilei Copa Americat, miután nemrég bokamûtéten esett át.


Valencia a Vörös Ördögök utolsó, Hull City elleni bajnokiját követõen feküdt kés alá, hogy eltávolítsák a 2010 szeptemberében bokájába helyezett fém csavarokat, amit a Rangers elleni Bajnokok Ligája mérkõzésen elszenvedett súlyos bokaszalag sérülését követõen helyeztek el az orvosok.

 

Ennek eredményeként a 29 éves játékos minimum két hetes rehabilitációs idõszakát tölti éppen, így nem állhatott az ecuadori válogatott rendelkezésére a Copa American. Bár szövetségi-kapitánya, Gustavo Quinteros csalódott, hogy a 75-szörös válogatott nélkül kell majd pályára lépniük, elfogadja, hogy ebben a helyzetben a játékos egészségi állapota a legfontosabb szempont.

 

"A csavarok és egyéb külsõ elemek problémákat okoztak számára" - magyarázta Quinteros a hét elején.

 

"Ezért a Unitednél az operáció mellett határoztak. Ez egy sürgetõ beavatkozás volt Antonio számára. Azt akarom, hogy 100 százalékos erõnléti állapotba kerüljün a világbajnoki selejtezõkre. A mûtétje nem olyan dolog volt, amit régóta terveztek."

 

Bár Valencia így nem szerepelhet válogatott színekben a héten, a United szurkolói így is számos játékost láthatnak majd akcióban csapattársai közül.

 

 

Robin van Persie, Daley Blind és a hamarosan hivatalosan is manchesterivé váló Memphis Depay pénteken az USA elleni barátságos mérkõzésen lép majd pályára az Amesterdam ArenAban.

 

Eközben Angel Di Maria és Marcos Rojo szombat este San Juanban Bolívia ellen lép majd pályára számára szintén barátságos találkozón. A Copa America 14-szeres gyõztese Uruguay, Paraguay és Jamaica ellen vívhatja majd ki az ebben a hónapban kezdõdõ tornán a B-csoportból való továbbjutást.

 

Vasárnap délután Írország az Aviva Stadiumban látja majd vendégül Angliát, a United sztárjai közül pedig Wayne Rooney, Chris Smalling, és Phil Jones is szerephez juthat. A Háromoroszlánosok dublini meccse egyébként bemelegítés lesz a június 14-i, Szlovénia elleni selejtezõjükre.

 

Szintén vasárnap Marouane Fellaini abban reménykedhet, hogy folytathatja kiváló formáját a 2014/2015-ös szezon után is, amikor Belgium Párizsban vendégszerepel majd Franciaország ellen. A szintén Vörös Ördögök becenévre hallgató alakulat ezt követõen június 12-én majd Wales ellen lép pályára a Millenium Stadiumban.

 

A válogatott mérkõzések az észak-írek számára már el is kezdõdtek, Jonny Evans és Paddy McNair számára, akik Crewe-ban Katar ellen már barátságos mérkõzést játszottak, és 1-1-es döntetlent értek el.

 

Végül ne feledkezzünk meg Jesse Lingardról, akit neveztek az U21-es angol válogatott keretébe az Európa-bajnokságra, miután az elõzetes 27 fõs keretet 23-ra szûkítették. A Ifjú Oroszlánok Fehéroroszország elleni barátságos meccsel melegítenek majd a Csehországban rendezendõ tornát megelõzõen.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!