Öt játékos, akinek bizonyítania kell a felkészülés során

Louis van Gaal azt követõen átalakította csapatát, hogy az elõzõ évi felkészülés során közelebbrõl is szemügyre vehette a rendelkezésre álló játékosanyagot, ez pedig idén sem lesz másként.


Luke Shaw

 

Tavaly nyáron Luke Shaw részt vett a világbajnokságon, majd Louis van Gaal azzal vádolta, nincs megfelelõ erõnléti állapotban és térdsérülést szenvedett, amely okán kihagyni kényszerült a szezon elsõ hat mérkõzését. Ez elõre vetítette a rengeteg buktatóval tarkított debütáló idényét, amely során kilenc különbözõ sérülést szedett össze és csak 15 bajnokin lépett pályára kezdõként. Jót tehet számára, hogy kimaradt az U21-es Európa-bajnokságon résztvevõ angol keretbõl, mert így egészségesen és kipihenten kezdheti majd meg a felkészülést, amely elengedhetetlen ahhoz, ha õ akar lenni Marcos Rojo és Daley Blind elõtt az elsõ számú balhátvéd.

 

 

Victor Valdes

 

Egyre jobban úgy tûnik, hogy David de Gea idén nyáron a Real Madridhoz igazol. És bár heves találgatások látnak napvilágot Hugo Lloris és Petr Cech leigazolása kapcsán, Victor Valdesnek az elsõ helyen kell állni honfitársa helyettesítését illetõen. Közel egy évnyi felnõtt szintû futballból való kimaradást követõen egy kissé berozsdásodottnak tûnt a Hull City elleni mérkõzésen a beadásoknál. De ha tudna produkálni egy jó felkészülési túrát, nem látjuk okát annak, hogy miért ne lehetne a United elsõ számú portása. Ha a United elveszíti De Geat, egy háromszoros Bajnokok Ligája-gyõztes játékos nem olyan rossz alternatíva.

 

 

Phil Jones

 

Volt olyan idõszak az elõzõ szezon kezdetén, hogy Van Gaal nem küldött pályára csapatot Phil Jones nélkül. Még a saját maga által felállított szabályt is megszegte, és sérülésekbõl való felépülését követõen szinte azonnal mindig visszatette a csapatba Jonest. De a szezon végére Chris Smalling lett a holland menedzser elsõ számú középhátvédje. Valószínûsíthetõ, hogy a Vörös Ördögök a nyáron legalább egy játékossal mindenképpen megerõsítik védelmük tengelyét. Ezért Jonesnak nagyon jó felkészülési szezonra van szüksége ahhoz, hogy Smallingot megelõzze a rangsorban.

 

 

Adnan Januzaj

 

David Moyes kezei alatt produkált, berobbanásszerû debütáló szezonja óta Adnan Januzaj számára a felnõtt csapatban fennálló bizonyítási lehetõségek száma csökkenõ tendenciát mutat. Kevés játéklehetõséghez jutott az elõzõ idényben, csak nyolc alkalommal lépett pályára kezdõként. Ráadásul ezen a nyáron a klub már megerõsítette keretét Memphis Depayjal, így még erõsebb konkurenciaharc várható posztján. Az Amerikai Egyesült Államokban biztosak lehetünk benne, hogy megfogja kapni a bizonyítási lehetõséget Louis van Gaaltól. Azonban ha ezzel nem tud élni, akkor könnyen elképzelhetõ, hogy még az átigazolási idõszak vége elõtt ajtót mutatnak neki, ahogyan történt az Javier Hernandez és Shinji Kagawa esetében is tavaly nyáron.

 

 

Robin van Persie

 

Ha az Van Gaal terve, hogy ragaszkodik a 4-3-3-as felálláshoz a következõ szezonban is, elképzelhetõ, hogy nem lesz szüksége újabb csatárra, hogy kompenzálja Radamel Falcao hiányát. Wayne Rooney, Robin van Persie és James Wilson elegek kellenek, hogy legyenek a felelõsség megosztására. De mindez azon múlik, Van Persie képes-e újra megtalálni régi önmagát. Azt követõen, hogy Hollandiával bejutottak a tavaly nyári világbajnokság elõdöntõjébe, kihagyta a csapat felkészülési túráját. Ezúttal egy hosszabb szünetet követõen azt állította, jobb erõnlétben van, mint valaha. Ezt azonban bizonyítania is kell Van Gaalnak, hogy ne ruházzon be egy újabb támadóra a nyár folyamán.

 


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!