Kérdezz-felelek Phil Jones-szal

A Vörös Ördögök a hét elején megérkeztek Amerikába, hogy részt vegyenek felkészülési túrájukon. A United védõjének, Phil Jones-nak köszönhetõen pedig most egy kis betekintést nyerhetünk a felkészülési idõszak kulisszatitkaiba.


Mi jut eszedbe arról, ha valaki azt mondja, felkészülés?

A kemény munka és az ugratás. (nevet)

 

Egy játékos szemszögébõl milyen egy jó felkészülési idõszak?

Azt hiszem az, hogy formába lendülsz alatta. Tudjuk, hogy milyen gyors a Premier League tempója és nekünk is fel kell vennünk ezt a ritmust, amilyen gyorsan csak tudjuk, aztán pedig magasabb szintre kell emelkednünk.

 

Mennyire fontos, hogy egy rendkívül jó táborban tudtok készülni a mérkõzésekre?

Nagyon fontos. A felkészülési idõszak alatt lendületet tudsz venni, különösen ha jó mérkõzéseket tudsz játszani és folyamatosan tudsz játszani. Ez nagyon jó alapot ad az elõttünk álló szezonra.

 

Mennyire nehéz a felkészülési szezon?

Nagyon.

 

Vannak olyan dolgok, amelyeken csapatként kell dolgoznotok és vannak olyanok is, melyek a személyes fejlõdést segítik?

Az elején a személyes forma, erõnlét a nagyon fontos. Ha ez megvan, akkor jöhet a technikai tudás fejlesztése, mely rengeteg gyakorlással párosul. Ha mindez kész, akkor pedig jön a taktika, mely már csapatot kíván és nem csak az egyént. Mindenen dolgozni kell, ami a játékkal kapcsolatos, hiszen a szezon során szükség lehet rá.

 

Fontos a túra az új játékosok és a fiatalok szemszögébõl?

Egyértelmû számomra, hogy nagyon fontos. Emlékszem még, mikor fiatalon itt sétálgattam a felnõttek között mennyire meg voltam illetõdve (mosolyog). Nem tudtam mit is csináljak. Leüljek, felálljak...de éreztem, hogy szívesen fogadnak és egy nagyszerû lehetõséget kaptam, hogy megismerjem az új csapattársaimat. A túra segít abban, hogy szoros kötelék alakuljon ki a csapaton belül.

 

Te már a tapasztaltabb játékosok közé tartozol a csapatban. Segíted az újak és a fiatalok beilleszkedését?

A fiatalok és az új játékosok is nagyon jól érzik magukat a klubnál. Egyáltalán nem szégyenlõsek és feltalálják magukat. Mindenki igyekszik jó benyomást tenni és segíteni. Õk is meg akarják mutatni a menedzsernek, hogy mire képesek és azt is, hogy ha kell, akkor képesek mégtöbbet nyújtani. Mindenkire szükség van. Úgy gondolom, hogy ez teszi naggyá a klubot.

 

Mi a véleményed az Államokbeli stadionokról, létesítményekrõl?

Már számos helyet bejártunk és azt kell mondjam, hogy fantasztikusak. Edzettünk rendkívül jól felszerelt pályákon és látványos sadionokban. Nagyon jó ezt átélni.

 

Milyen a csapat fogadtatása Amerikában?

Hihetetlen, egyszerûen nincs rá jobb szó. A hangulat, amit az itteni emberek képesek csinálni független attól, hogy csak barátságos mérkõzéseket játszunk fantasztikus. Ez is azt mutatja, hogy az európai labdarúgás népszerûsége folyamatosan növekszik itt is és egyre nagyobb népszerûségnek örvend.

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!