U21: Burscough 2-1 United

A Manchester United U21-es csapata meglepetésre vereséget szenvedett az Evo Stik North Division One-ban szereplõ Burscough ellen a péntek esti utolsó felkészülési mérkõzésén.


Warren Joyce csapata – akik augusztus 10-én a King Power Stadionban a Leicester City ellen kezdik meg a bajnokságot – a mérkõzés nagy részében dominált, azonban ez is kevés volt a lelkes és szorgalmas ellenfél ellen. Ashley Fletcher révén a United szerzett vezetést, azonban még a szünet elõtt fordított a Burscough és ezzel egy felejthetetlen mérkõzéssel ajándékozták meg szurkolóikat.

 

Nem túlzás azt állítani, hogy a Vörös Ördögök nem rendszeres látogatói a Victoria Parknak, de a legutóbbi vendégjátékuk egy jelentõs alkalom volt. 2008. július 12-én ugyanis Ole Gunnar Solksjaer itt mutatkozott be a tartalékok menedzsereként és Tom Cleverley, Febian Brandy valamint Rodrigo Posssebon góljaival 3-1-es gyõzelmet aratott.

 

A nyáron a Hull Citytõl font milliókért a West Bromwich Albionhoz igazoló James Chester, valamint az elsõ csapattal az Egyesült Államokban túrázó Sam Johnstone is tagja volt annak a csapatnak.

 

Kellemes hangulat fogadta a feleket az apró West Lancashire-i pályán, ahol a United vörös mezben és fekete nadrágban, míg a Burscough zöld szerelésében lépett pályára.

 

Mindkét csapat nagy lendülettel és törekvéssel kezdte a mérkõzést, az elsõ komoly helyzet a hazaiak elõtt adódott, azonban Paul Jewell lövése nem okozott gondot a United kapusának, Kieran O’Hara-nak.

 

 

Ezt követõen a Vörös Ördögök fölénye lassan kezdett kibontakozni, aminek eredményként a 13. percben egy tetszetõs támadás után megszerezték a vezetést Joyce tanítványai. A csapat a jobb szélen tört elõre és mikor a társak megjátszották James Weirt, õ egybõl középre ívelte a labdát a jól helyezkedõ Fletchernek, a fiatal csatár pedig nem hibázott, laposan juttatta a játékszert Sam Rosbottom kapujába.

 

Nem kérdés, hogy a gól befolyásolta a mérkõzést, de minden megváltozott, mikor közeledtünk a félidõ végéhez. A Burscough-ra mindent lehetett mondani, csak azt nem, hogy megfélemlítette õket a vendégek híres vörös meze és a 28. percben Anthony Brown révén kiegyenlítettek.

 

Ha a helyi szurkolók el voltak ragadtatva attól, hogy a kedvenceik kiegyenlítettek a nagy Manchester United ellen, akkor teljes extázisba kerülhettek, mikor három perccel a félidõ vége elõtt Liam Caddick elõnybe juttatta a hazaiakat.

 

Ahogy azt a felkészülési mérkõzéseken megszokhattuk, a második félidõt gyakran megszakították a cserék. A United többet próbálkozott, mint a hazaiak, azonban a Burscough játékosait annyira lelkesítette egy gólos elõnyük, hogy nem engedtek a nyomásnak és emlékezetes gyõzelmet arattak, ami még szebb lehetett volna, ha John Connolly fejese a kapufa helyett a hálóban köt ki.

 

Felkészülési mérkõzés

Burscough United 2-1 Manchester United U21

Victoria Park

United: O’Hara; Varela, Love, Fosu-Mensah, Borthwick-Jackson; Weir, Grimshaw, Willock, Riley; Mitchell (Redmond 20’ (El Fitouri 61’)); Fletcher

Nem használt cserék: Henderson, Pereira J.

Gólszerzõk: Brown 28’, Caddick 42’ illetve Fletcher 13’


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!