U21: Leicester 1-1 United

A Manchester United címvédõként 1-1-es döntetlent ért el az U21-es Barclays Premier League nyitófordulójában a Leicester City vendégeként.


Warren Joyce csapata a King Power Stadionban megismételte tavalyi eredményét, miután az elsõ félidõben Guillermo Varela kiegyenlített Ashley Fletcher öngólját követõen.

 

A hazaiak kezdték jobban a mérkõzést, Joel Castro Pereira kapujára igazi nyomást gyakoroltak, azonban Pereira védte Jak McCourt valamint a korábbi United játékos, Tom Lawrence próbálkozásait is.

 

A 22. percben Donald Love szabálytalankodott a Leicester felnõtt csapatának játékosával, Leonardo Ulloaval szemben. Az ezért járó szabadrúgást McCourt tekerte balról a kapu elé, ahol a labda Fletcher fejérõl a saját kapujába került. Ezt követõen a United próbált veszélyt jelenteni a hazaiakra.

 

A 33. percben az uruguayi Varela kihasználva Ben Chilwell hibáját betört a tizenhatoson belülre és ballal Jonny Maddison hálójába juttatta a labdát. Ez a gól felvillanyozta a Vörös Ördögöket és nem sokkal késõbb Josh Harrop próbálkozott James Weir passzát követõen, azonban Maddison hárított.

 

 

A második félidõ kiegyensúlyozott játékot hozott, mindkét fél a labdatartásra törekedett, de kisebb helyzetek így is adódtak. Az egyik oldalt Harrop szabadrúgása kerülte el a kaput, a másikon Love blokkolására volt szükség egy másik ex-United játékos, Jack Barmby lövését követõen. Yohan Benalouane és Weir futópárbaja az egész második félidõt átölelte, melynek köszönhetõen a hazai játékos egy sárga lapot is begyûjtött.

 

Joe Dodoo is átjutott a vendég védelmen, azonban lövését Pereira fogta, míg a másik oldalt Maddison védte Matty Willock csavarását. A mérkõzés végén Fletcher két próbálkozása is elkerülte a kaput, elõször Weir, majd a csereként beálló Sadiq El Fitouri passzát követõen.

 

A ráadás perceiben Tim Fosu-Mensah lépett közbe kritikus pillanatban, az ezért járó szabadrúgást McCourt végezte el, azonban próbálkozását Pereira hárította, ami a mérkõzés utolsó jelenete volt.

 

U21 Premier League

Leicester City 1-1 Manchester United

King Power Stadium

United: J.Pereira; Varela, Love, Grimshaw, Borthwick-Jackson; Fosu-Mensah, Goss; Willock (El Fitouri 76'), Harrop, Weir; Fletcher

Nem használt cserék: Henderson, McTominay, Riley, Redmond

 

Gólszerzõk: Fletcher (öngól) 22' illetve Varela 33'


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!