McGuinness-t ösztönzi az U18-as szezonkezdet

A nyitófordulóban elért West Bromwich Albion elleni döntetlen arra ösztönzi Paul McGuinness-t, hogy az U18-as csapat lemásolja a felnõtt keret játékstílusát.


Zach Dearnley szerezte az egyenlítõ gólt azon a találkozón, azonban a második félidõben Marcus Rashfordot és Callum Gribbint is a kapufa akadályozta meg a gyõztes gól megszerzésében.

 

„Az elsõ félidõben nem mûködött a passzjátékunk” – mondta az U18-as edzõ a ManUtd.com-nak. „Sokszor nálunk volt a labda, azonban csak rövid ideig tudtuk megtartani. Túlságosan kinyílt a középpályánk, hiszen többnyire támadó középpályásaink vannak.”

 

„A gólt is így kaptuk – egy kapuskirúgás könnyedén túljutott rajtuk – én innen már könnyû volt. A második félidõre figyelmeztettem a játékosaimat, hogy tovább kéne tartani a labdát és a tizenhatos körül járatni. Meg kellett tartanunk a labdát, ami sikerült is és úgy gondolom, hogy a mérkõzés végére elfáradtak. Kétszer is eltaláltuk a kapufát és volt két-három szép megmozdulásunk, szóval balszerencsések vagyunk, hogy nem sikerült nyernünk.”

 

„Ezt a játékot szeretnénk játszani, természetesen hasonlóan az elsõ csapathoz és a végén áttörést elérni. Ilyen idõjárásnál ez volt a legjobb taktika és mûködött is.”

 

Szombaton az altrinchami J. Davidson Stadionban az Everton lesz az ellenfél, mely egy jó teszt lehet a United számára, hiszen a tavalyi ezüstérmes csapat ellen lépnek pályára.

 

„Szeretnénk minél több szurkolót a helyszínre csalogatni” – mondta McGuinness, majd hozzátette: „A szurkolók nagyszerû hangulatot teremtettek tavaly és reméljük, hogy most is hasonlóan lesz. Ingyenes lesz a belépés, és jót tenne a srácoknak, ha minél többen bíztatnák õket.”

 

 

Az Evertonnak ez lesz az elsõ mérkõzése az idei kiírásban, és a legutóbbi bajnokságban három nagyszerû mérkõzésen egy-egy gyõzelem mellett egy döntetlen játszottak a csapatok.

 

„Amikor tudjuk, akkor ezt tesszük” – válaszolta McGuinness, mikor arról esett szó, hogy a találkozó helyszíne ezúttal nem az Aon Training Complex lesz. „Megvan a lehetõségünk, hogy akár 12 mérkõzést játszunk itt, de biztosak akarunk lenni abban, hogy gondoskodunk Altrinchammel és a pályájukkal.”

 

„Nem szeretnénk, hogy a tél közepén tönkretegyük, szóval az az ötlet merült fel, hogy korán játszunk itt egy-két alkalommal. Ez egy sokkal közelebbi szimulációt nyújt az elsõ csapat játékához és ez tavaly is jól mûködött. Remélem, hogy hasonló lesz idén is és jó tapasztalat lesz mindkét csapatnak.”

 

Augusztus 21-én pénteken a United a Derby Countyval mérkõzik, szintén a J. Davidson Stadionban.

 

„Remélhetõleg sok ember jön az elsõ csapat szombati, Newcastle elleni találkozójára és eljönnek megnézni a mi mérkõzésünket is” – zárta gondolatait McGuinness.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!