U18: United 3-2 Derby

Callum Gribbin volt a Manchester United nyerõ embere az altrinchami J. Davidson Stadionban lejátszott bajnokin.


A vendégek Cameron Cresswell révén hamar helyzetbe kerültek, azonban a 14. percben mégis a Vörös Ördögök kerültek elõnybe, mikor egy jobbról elvégzett szöglet után Ethan Hamilton bal lábas, védhetetlen lövése a kapuban kötött ki.

 

Öt perccel késõbb egy újabb szöglet következett, a próbajátékon lévõ DJ Buffonge ívelt középre, és a védelem zavarát kihasználva Dearnley fejelt a hálóba.

 

Az ezt követõ percek egyértelmûen a hazaiaké voltak. Elõbb Matt Yates hárította Charlie Scott fantasztikus próbálkozását, majd egy újabb szöglet után a kapu elõtti tülekedésben Hamilton tudott fejelni, a 31. percben pedig Marcus Rashford ragyogó beadással hozta helyzetbe Dearnley, aki azonban elhibázta a lehetõséget.

 

Cresswell egy megindulás után kapu mellé lõtt, míg a túloldalt Tosin Kehinde indítását követõen Rashford lépett be a jobb szélrõl, de a rövid sarokba tartó lövését Yates hárította. A félidõ végén Buffonge-t kellett sérülés miatt lecserélni, a szünet után pedig a United kapuja került nyomás alá.

 

Elõször Hamiltonnak kellett fejjel tisztáznia, majd Tom Mellors lövése csattant a felsõlécen. A Vörös Ördögök tudtak válaszolni, elõbb Gribbin passzát követõen Dearnley lövése tévesztette el a kaput, majd Tyrell Warren tört elõre és játszotta meg Jake Kenyont, akinek veszélyes beadása után Rashford az oldalhálóba lõtt.

 

Scott 27 méterrõl leadott lövését hárította Yates, míg a túloldalt Byrne-nek kellett egy még nagyobb bravúrt bemutatnia Cresswell próbálkozásánál. A 70. percben azonban már a hazai kapus is tehetetlen volt, James Carvell passzát Alex Babos jutatta a sarokba.

 

Gribbin a tizenhatoson belül feldobta magát, ez a játékvezetõ sárga lappal jutalmazta, azonban nem sokkal késõbb tudását villantva adott remek passzt Rashfordnak, Yates azonban egy újabb nagyszerû védést mutatott be. Annak ellenére, hogy a hazaiak játéka feljavult, kiegyenlített a Derby. Egy felívelt labdára Byrne rosszul jött ki, így Alex Cover az üres kapuba tudott fejelni.

 

Jahvan Davidson-Miller elõtt adódott meccslabda, azonban lövése mellé ment, míg a túloldalt Gribbin csavarása sem tört utat a kapuba. Úgy tûnt, hogy egyik csapat sem tudja megszerezni a gyõztes gólt. Gribbin nem törõdött bele a döntetlenbe és miután három perccel a vége elõtt szabálytalankodtak vele szemben, magára vállalta a szabadrúgást. Lövése elszállt a sorfal fölött és Yates kapujában kötött ki, ezzel pedig megszerezte a United szezonbeli elsõ gyõzelmét.

 

U18 Premier League

Manchester United 3-2 Derby County

J. Davidson Stadium

 

United: Byrne; Reid, Williams, Warren, Hamilton; Scott, Kehinde (Whelan 69'); Buffonge (Kenyon 36'), Gribbin, Dearnley (Diedrick-Roberts 79'); Rashford

Nem használt cserék: Dorrington, Dunne.

Gólszerzõk: Hamilton 14', Dearnley 19', Gribbin 87' illetve Babos 70', Cover 82'


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!