U18: Newcastle 3-2 United

Hiába talált be Marcus Rashford és Zachary Dearnley is, ez is kevésnek bizonyult a Manchester United pontszerzéséhez a Newcastle ellen lejátszott bajnoki találkozón.


A Vörös Ördögök az elsõ három fordulóban hét pontot gyûjtve a 7., míg vendéglátójuk csupán egy pontot gyûjtve a 11. helyrõl várta a találkozót.

 

Nagyjából három év telt el, hogy James Walson - aki azóta már a felnõtt csapat és az U21-es válogatott tagja - öt góljának is köszönhetõen, melybõl négyet az elsõ félidõben szerzett, a Manchester United 7-1 arányban gyõzte a Newcastle csapatát. Ezen a találkozón nem volt közönségszórakoztató, elsõ félidei gólözön, sokkal inkább fizikai összecsapás volt, melybõl hiányoztak az igazi gólhelyzetek.

 

Felhõs, de száraz idõ fogadta a csapatokat a Newcastle United edzõ központjában. Mindkét csapat rengeteget futott és nem volt hiány a ravasz megoldásokból sem, azonban ez mind a pálya közepén, a kapu elõtt egyik csapat sem jelentett nagy veszélyt az elsõ nagy részében.

 

A 31. percben Zachary Dearnley elõtt adódott a Vörös Ördögök legnagyobb lehetõsége, mikor Charlie Scott belõtt labját követõen remek helyzetben találta magát, azonban próbálkozása elkerülte a kaput.

 

Három perccel késõbb váratanul a Newcastle szerzett vezetést. A hazaiak szélsõje Callum Smith a jobb oldalról érkezõ beadását George Dorrington nézte el, így az érkezõ csatár, Lewis McNall számára egyszerû feladat volt a kapuba juttatni a játékszert.

 

A második félidõ elsõ öt percében hasonló koreográfiával, Smith beadását követõen McNall még kétszer mattolta Dorringtont és az egész védelmet.

 

Három gólos hátrányban nagy feladat várt a vendégekre, ha még menteni szerették volna a menthetõt. McGuinness legénysége azoban becsületesen küzdött, ennek köszönhetõen a mérkõzés végén Rashford és Dearnley is betalált, azonban a Newcastle ereje kitartott és a Manchester United üres kézzel távozott a pályáról.

 

U18 Premier League
Newcastle United 3-2 Manchester United
Newcastle United Academy

 

United: Dorrington; Reid, Dunne, Warren, Hamilton (Sang 46); Gribbin, Kehinde (Gomes 78), Scott, Dearnley; Diedrick-Roberts, Rashford

Nem használt cserék: Byrne, Thompson, Boonen

Gólszerzõk: McNall 3 ill. Rashford, Dearnley


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!