Carrick: Martial tökéletesen debütált

Gólt szerezni a Liverpool ellen a lehetõ legtökéletesebb módja volt a bemutatkozásnak a Manchester United szurkolói elõtt Anthony Martialnak, állítja a klub örökifjú középpályása, Michael Carrick.


Az átigazolási idõszak utolsó napján, a Monacotól szerzõdtetett csatárt a kispadra nevezték a Mersey-partiak ellen az Old Traffordon, de a második félidõben bedobták a mély vízbe, elsõ pályára lépését pedig egy parádés szlalmozás után elsõ góljának megszerzésével tette emlékezetessé, amellyel a Vörös Ördögök 3-1-es gyõzelmet arattak.

 

"Ennél jobban nem is sikerülhetett volna jobban, nemde? Beállsz, jössz-mész, majd csakúgy gólt szerzel a Liverpool ellen" - kezdte Carrick.

 

"Nagyon jól sikerült abba a helyzetbe kerülnie, a befejezés, ahogy elnyeste pedig parádés volt. Nyugodtan és átgondoltan cselekedett. Ennél jobb kezdést nem is kérhetett volna."

 

"Már most letette a névjegyét. Bejelentkezett, ezt pedig mindenki a legfõbb színpadon láthatta tõle. Nagyon jó kezdés volt ez tõle. Biztos vagyok, hogy ezt követõen az önbizalma a fellegekben lesz. Ez nagyon jó módja annak, hogy beilleszkedjen és ha ez növeli a vele szembeni elvárásokat, akkor legyen így, ez része a játéknak."

 

 

Carrick elárulta, nem sok mindent tudott Martialról, amikor a 19 éves játékos a Unitedhez igazolt, de gyorsan feltérképezte, és hiszi, hogy a manchesteriek újdonsült szerzeménye elõtt nagyon fényes jövõ áll.

 

"Teljesen õszintének kell lennem, egyáltalán nem tudtam róla semmit, de most már igen! Kezdésnek ennél többet kérni se lehetne" - tette hozzá.

 

Louis van Gaal legénysége jelenleg a harmadik helyet foglalja el a Premier League-ben a megszerezhetõ tizenötbõl 10 pontot begyûjtve, amely egy olyan ígéretes pontmennyiség, amely akár nagyobb is lehetne, ha a United csalódást keltõ módon nem döntetlenezett volna otthon a Newcastle ellen, és kapott volna ki nyerõ helyzetbõl a Swansea City ellen.

 

Carrick elmondása szerint a játékosok elégedettek szezonkezdetükkel, ugyanakkor tudja, hogy van még lehetõségük a fejlõdésre.

 

"A két mérkõzés, amelyeken pontokat hullajtottunk, csalódást keltõ volt. A Liverpool legyõzése sok ok miatt ér számunkra nagyon sokat, például azért, mert így feledtetni tudtuk a Swansea elleni vereséget is."

 

"Az éremnek két oldala van - nézhetjük úgy is, hogy jó rajtot vettünk, meg úgy is, hogy pontokat hullajtottunk, amik miatt tényleg csalódottak vagyunk, de szerintem a szombati siker megint mindent jó irányba terel. Most pedig kedden már újabb nagy erõpróba vár ránk a PSV Eindhoven ellen."

 

"A cél, hogy jobbak legyünk. Mutattunk olyan jeleket a szezon elején, hogy fejlõdtünk. Minden csak arról szól, hogy ezt folyamatosan tudjuk-e hozni, és megtudjuk-e nyerni a mérkõzéseinket. Ez a célja a játékunknak. Remélhetõleg ez jó kiindulási alap lesz. Úgy érezzük, mintha bizonyos szempontokból most kezdõdött volna a szezon a válogatott szünet után."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!