Van Gaal: Továbbra is türelmesnek kell lennünk Anthony-val

Louis van Gaal elismerte, hogy rendkívül boldog, hogy fiatal támadója remek formában van és már három gólt is szerzett a bajnokságban, ám továbbra is azt kéri a szurkolóktól, hogy türelemmel legyenek a francia tehetség felé.


Martial az átigazolási idõszak utolsó pillanataiban csatlakozott a Vörös Ördögöhöz a Monaco csapatától, majd gyorsan letette névjegyét a csapatban, miután debütálásakor gólt szerzett a Liverpool ellen az Old Traffordon. A francia jó teljesítményt nyújtott a PSV elleni találkozón is, ám a gólszerzés akkor nem jött össze neki. Vasárnap azonban duplázni tudott a bajnokságban a Southamton elleni idegenbeli találkozón, mely találatokkal nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a United végül 3-2-re gyõzzön a Szentek otthonában.

 

A United hivatalos Twitter oldalának követõi Martialt választották meg a mérkõzés legjobbjának és a Sky Sports szakértõje, Gary Neville is külön kiemelte a fiatal franciát, mint leendõ csillag.

 

Van Gaal nem gyõzte dícsérni a tehetséges játékost és azt is elmondta a mérkõzés utáni sajtótájékoztatón, hogy miként tud kommunikálni Anthony-val. "Nem beszél még angolul, így kicsit nehezebb vele. Szükségem van segítségre, de szerencsére Fellaini és Schneiderlin ott vannak. Bár most így ez még nehéz számára is, de hajlandó tanulni és idõvel egyre könnyebb lesz."

 

"Ha majd megtanul angolul, akkor már minden kérdésre könnyebben fog tudni válaszolni. Emellett még az angol kultúrához is alkalmazkodnia kell, de azt kell mondjam, hogy remekül csinálja. Három mérkõzésen is szerepelt egymás után és három gólt szerzett. Nem rossz."

 

 

Arra a kérdésre, hogy a United egyelõre sokat köszönhet a várthoz képest a francia tehetségnek Louis van Gaal a következõt felelte: "Tehetsége van a dolgokhoz, ezt meg is mondtam a legelején, de egy 19 éves játékostól még nem szabad elvárni azt, hogy a hátára vegye a csapatot. Kicsit belecsöppent a dolgok közepébe, de teljesítette az elvárásokat."

 

"Boldog vagyok, hogy megmutatta mennyire tehetséges az elmúlt három találkozón, mert így számomra sem jelent nagy problémát, hogy játszassam-e, vagy sem. Hamar alkalmazkodott a rendszerhez, ami szintén nagyon fontos."

 

"Nem minden játékos képes erre, de rajta látszik, hogy akarja és csinálja is."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!