Van Gaal: Martialt nem zavarja a felhajtás

Anthony Martial meggyõzõ teljesítményének köszönhetõen a Manchester United egyre jobb helyen áll a tabellán, s Louis van Gaal szerint az emiatt kialakuló felhajtás a francia játékos körül nem befolyásolja jó teljesítményét.


Martial az átigazolási idõszak utolsó napján csatlakozott a Vörös Ördögökhöz és a bemutatkozó mérkõzésén, a Liverpool ellen rögtön gólt szerzett. Játszott a PSV elleni vesztes BL meccsen is, majd az ezt követõ bajnokin a Southampton ellen, amelyen dupláznia is sikerült, s ezzel a United 3:2-re megverte a Szenteket. Az eheti Ligakupa meccsen szerezte meg a negyedik gólját az Ipswich Town ellen.

 

A United szurkolók már izgatottan várják a szombati, Sunderland elleni mérkõzést az Old Traffordon, mivel a fiatal francia lehet az elsõ olyan Vörös Ördög, aki az elsõ három Premier League mérkõzésén gólt tud szerezni.

 

 

Az eheti sajtótájékoztatón Louis van Gaalt megkérdezték, hogy Martialt nem zavarják-e a különbözõ elvárások, fokozott figyelem az irányába, a nyomás, melyet ezek okozhatnak, miután olyan jól kezdte a Unitedben.

 

"Nem, nem hiszem, mert nem is olvas újságot. Talán a többi játékostól hallja a dolgokat, de nem gondolom, hogy õk folyamatosan azt beszélik neki, hogy rekordot dönthet. Õ egy nagyon nyitott srác, de a személyisége olyan, hogy rendre csak figyel, csak figyel és összpontosít a mérkõzésekre. Minden menedzser ilyen játékosokra vágyik, ezért is vettem meg õt."

 

Van Gaalt már lenyûgözte a legújabb igazolása és ahogyan sikerült beilleszkednie a csapatba. A mester beszélt arról is, hogyan sikerülhetett ez az átállás ilyen gyorsan játékosának.

 

"Egy kis szerencse, egy kis tehetség és a játékostársak segítsége kellettek hozzá. A Liverpool ellen, amikor Martial beállt játszani, az ellenfélnek támadnia kellett, hiszen vesztésre álltak. Ilyen helyzetben Anthony képességei sokszorosan hasznosak és pontosan ez volt most, az Ipswich ellen is."

 

 

"Így a kezdõcsapatban kapott helyet a Ligakupa meccsen. Itt is szükség volt kis szerencsére, de természetesen legfõképpen a tehetsége és a minõségi játéka számított. Mint játékosnak, csinálnia kell és meg kell birkóznia a nyomással. De az alapján, amit eddig láttunk tõle, minden bizonnyal sikerülni fog neki."

 

Martial alig több, mint három hete United játékos, s még mindig egy belvárosi szállodában él. A francia válogatottnak igencsak felpörgött a manchesteri élete, nyilvánvalóan hosszú idõbe is telhet, amíg kialakítja új életét ebben az új országban.

 

 

Van Gaal azt mondja, hogy egyelõre nem tudja megítélni Anthony boldogságát és elégedettségét az új klubjában. Legalábbis addig, amíg a francia be nem költözik egy állandó lakhelyre, s el nem kezdi az új életformát, egy új kultúrában, új közösségben.

 

"Még mindig egy hotelben él, tehát egyelõre még az elsõ szakasznál tart, ami a beilleszkedését illeti. Illetve ugyanúgy a felesége és a gyermeke is hatással vannak erre, tõlük is sok függ, szóval erre is Anthony-nak van gondja."

 

 

"Most, még mindig szállodában élnek, de ugyanúgy, mint ahogy a Monaconál volt, jön az edzésekre vagy a játékostársakkal készül fel, velük eszik. Tehát ugyanaz a helyzet, mint volt, kivéve, hogy szállodában él. Ez egy hatalmas lépés lesz számukra, amikor elkezdik intézni az új házat, az új környezetben."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!