Martial: Nem vagyok az új Henry

A Manchester United nyári igazolása, Anthony Martial visszautasította a korábbi francia kiválósággal, Thierry Henryval való összehasonlítást, és kijelentette, még sokat kell bizonyítania az Old Traffordon parádés kezdését követõen.


A Didier Deschamps Örményország és Dánia ellen készülõ francia keretébe is meghívót kapó Martial eddig háromszor tudott eredményes lenni a Premier League-ben, mióta az átigazolási idõszak utolsó napján 36 millió fontért szerzdõtették a Vörös Ördögök a Monaco együttesétõl.

 

Angliai bemutatkozása hamar maga után vonta az összehasonlítást honfitársával, Thierry Henryval, aki szintén a Monacotól indulva az Arsenal ikonjává, illetve történetének legjobb góllövõjévé avanzsált. Azonban Martial, aki az elõzõ hónapban a gall nemzeti csapatan is bemutatkozhatott felnõtt szinten, kijelentette, "nem rendelkeznek hasonló karakterisztikával."

 

"Tudom, hogy õ egy nagyon jó játékos volt, aki legenda Angliában" - kezdte Martial a francia BFM tv-csatornának.

 

"Nem hiszem, hogy hasonló karakterisztikával rendelkeznénk. Thierry Henry az Thierry Henry. Nekem még mindennel kapcsolatban bizonyítanom kell. Folytatva a munkát azon leszek, hogy elérjem az õ szintjét, de még nagyon messze vagyok tõle."

 

 

Martial arról is lerántotta a leplet, milyen folyamat vezetett odáig, hogy az átigazolási idõszak utolsó pillanatában Angliába került, ugyanis a tinédzser elárulta, édesanyja segítségére volt szüksége, hogy lefordítsa a Manchester United menedzsere, Louis van Gaal telefonhívását.

 

"Alapvetõen közölték velem, hogy 'nem vagyok leigazolható', úgyhogy azt gondoltam, Monacoban maradok" - tette hozzá.

 

"Amikor értesültem az ajánlatról, egy másodpercig se hezitáltam, és minden nagyon gyorsan történt. Tényleg nagyon, de nagyon akartam, hogy a Bajnokok Ligájában játszhassak továbbra is. Van Gaal felhívott, és beszélt anyámmal, aki fordított nekem. Amikor megérkeztem Manchesterbe, találkoztam vele, hosszasan beszélgettünk, majd utána gyorsan mindent elintéztünk."

 

Borsos ára kapcsán, amely bizonyos feltételek teljesülése esetén akár 58 millió fontra is felkúszhat, így nyilatkozott Martial:

"Egyáltalán nem zavar engem. Sokkal inkább a családommal foglalkoztam, mint azzal, hogy mit írnak az újságok, és hogy mit mondanak. Csak azon voltam, hogy siessek, és minél elõbb Manchesterben lehessek, hogy játszak."

 

"Megpróbálom teljesen figyelmen kívül hagyni ezt a dolgot. A saját kis burkomban maradok, a futballra koncentrálok, dolgozom és megpróbálok megtanulni angolul, amilyen gyorsan csak lehet."


Guardian

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!