Rojo derbin nyújtott teljesítményét dicsérik

A vasárnapi, manchesteri derbi egyik pozitív aspektusa volt Marcos Rojo kiemelkedõ teljesítménye, akit ezt követõen Louis van Gaal és Phil Jones is dicsérõ szavakkal illetett.


Luke Shaw hosszútávú hiányában a védelem baloldalán kezdett az argentin játékos, és gyorsan személyes párharcban találta magát Kevin De Bruyne-el, aki a nyári, Wolfsburgtól történõ átigazolása óta tündökölt újdonsült csapatában Manuel Pellegrini irányítása alatt.

 

Egészében tekintve Rojo felülkerekedett De Bruyne-n, és nagyrészt semlegesíteni tudta vasárnap folyamatos labdaszerzéseivel, így a belga középpályás perifériára szorult, amelyet követõen nem volt meglepõ, hogy a második félidõ 10 percében átkerült a másik oldalra Jesus Navas becserélésével.

 

Egyértelmûen lenyûgözõ produkcióról beszélhetünk, ha azt vesszük, hogy Rojo mennyire híján van a meccsrutinnak, miután minden sorozatot összevetve kihagyta a szezon elsõ hét mérkõzését. A MUTV-nek a City elleni rangadót követõen nyilatkozva Louis van Gaal néhány szót ejtett védõje teljesítményérõl is.

 

 

"Rojo nagyon jó mérkõzést játszott, nem csak De Bruyne, de Jesus Navas ellen is" - kezdte a menedzser.

 

"Nagyon jó passzai és beadásai voltak, úgyhogy nagyon elégedett vagyok vele."

 

"Ez csak a harmadik mérkõzése volt a szezonban; és eddig nem igen töltött 90 percet a pályán. Talán ez az elsõ alkalom, hogy végigjátszott egy meccset idén. Nagyon boldog vagyok, hogy végre olyan erõnléti állapotban van, hogy végigbír 90 percet."

 

Rojo a Vörös Ördögök védelmében Phil Jones mellett játszott, aki szintén kihagyta sérülés miatt a szezon elejét, az angol védõ pedig nem fukarkodott a jelzõkkel, amikor dél-amerikai csapattársáról kérdezték.

 

"Azt gondolom, Rojo parádés volt" - tette hozzá.

 

"Nagyszerûen passzolt, elõretörései veszélyesek voltak, és védekezésben is nagyon jól állt a lábán. Kimagasló teljesítmény volt ez tõle."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!