Smalling és Jones bebetonozná párosukat

Chris Smalling és Phil Jones is abban reménykedik, bebetonozhatják partnerségüket a Manchester United védelmének tengelyében a következõ hónapokra.


A két angol középhátvédnek nem volt sok lehetõsége rá, hogy együtt játsszon, mióta 2010-ben, illetve 2011-ben a klubhoz érkeztek, de mióta Jones visszatérhetett közepes szintû trombózisából a United legutóbbi három mérkõzésén kezdõként léptek pályára együtt.

 

"Remélem, hogy van potenciál a kettõnk partnerségében" - mondta Jones a ManUtd.com-nak a vasárnapi, Manchester City elleni városi derbit követõen.

 

"Bármikor játszom együtt Chrisszel, az mindkettõnknek kényelmes helyzet. Szerintem õ egy nagyszerû vezér, és nagyszerûen kiegészítjük egymást."

 

"Továbbra se gondolom, hogy elég mérkõzést játszottunk volna együtt eddig, de amikor igen, akkor mindig jól teljesítettünk, úgyhogy remélhetõleg ezt folytatni tudjuk, és együtt még erõsebb párossá válunk."

 

A duót még Sir Alex Ferguson szerzõdtette ifjú tehetségként, Smalling szerint pedig a pályán kívüli barátságuk is segítette fejlõdésüket a pályán.

 

 

"Már az U21-es és a felnõtt angol válogatottban is együtt játszottunk, emellett egy korúak is vagyunk, úgyhogy nagyon jól megértjük a másikat, és kijövünk egymással" - tette hozzá Smalling.

 

"Természetesen minden nap együtt edzünk, és együtt készülünk a válogatottnál is, emellett pedig nagyon jó barátok is vagyunk."

 

"Védõként azt akarja az ember, hogy a hátsó alakzat amennyire csak lehet, egységes legyen és folyamatosan együtt játszhasson a szezon során végig, az elmúlt pár mérkõzésen Phil pedig visszatért és nagyon jól játszik."

 

Smalling sokat profitált abból, hogy manchesteri karriere elején együtt játszhatott Rio Ferdinanddal és Nemanja Vidiccsel, és hiszi, hogy megfelelõ utat mutattak neki arra, hogy a védelem oszlopa legyen.

 

"Ha olyan nagyszerû védõkkel játszhatsz, mint Rio és Vida, együtt edzhetsz velük, és láthatod miként végzik a napi rutinjukat, abból nagyon sokat lehet tanulni" - mondta Smalling.

 

"Amikor távoztak, hatalmas ûr tátongott, valakinek pedig a helyükbe kellett lépni, én pedig minden tõlem telhetõt megtettem ezért, mert az nagy veszteségek voltak a csapatunknak, hiszen két hihetetlenül tapasztalt játékossal kevesebb állt rendelkezésre."

 

Smalling vitathatatlanul a Premier League legjobb védõi közé verekedte magát, Wayne Rooney a Manchester City elleni mérkõzés elõtti programfüzetben pedig azt nyilatkozta, a világ három legjobb védõje között van.

 

Jones szintén csak dicsérõ szavakkal tudta illetni védõtársát, és reményei szerint hasonlóan állandó formát tud majd nyújtani a Unitedben, most hogy felépült sérülésébõl.

 

"Nagyon örülök Chrisnek. Nagyon keményen dolgozott, emellett nagyszerû fickó a pályán és azon kívül is. Ledolgozza a lábát is, amiért minden elismerést megérdemel."

 

"Nem szeretnék semmilyen plusz nyomást rá helyezni, de a klubnál mindenki elégedett a fejlõdésével, és remélhetõleg ezt folytatni is tudja."

 

"Nekem is teljesen ugyanarra a folyamatos, sorozatos meccsterhelésre van szükségem, mint neki. A folyamatossággal együtt az önbizalmad is növekszik. Minél több mérkõzést játszol, annál nagyobb lesz az önbizalmad, és remélhetõleg ez a párosunkat is bebetonozza a védelem közepére."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!