Zidane: Nem igazságos Martial és Henry összehasonlítása

A Real Madrid legendája szerint a Vörös Ördögök csatárát hasonlítani az Ágyúsok egykori támadójához túl nagy nyomást helyez a fiatal játékosra.


Martial, mióta a nyári átigazolási-idõszak utolsó napján Monacoból Manchesterbe tette át székhelyét, számos kiemelkedõ produkcióval rukkolt már elõ, amelyek maguk után vonták, hogy játékstílusa miatt korán honfitársával, Thierry Henryval vonjanak vele kapcsolatban párhuzamot.

 

Azonban a francia futball egyik legkiemelkedõbb alakja, Zinedine Zidane szerint az ifjú tehetségre nem szabad idejekorán ilyen nagy terhet rakni, és csökkenteni kell a vele kapcsolatos elvárásokat.

 

"Thierry az egyik legnagyszerûbb futballista, nem fair ilyen nyomást helyezni erre a fiúra [Martial]" - kezdte Zidane a Shortlistnek.

 

"Az egyértelmû, hogy tele van önbizalommal, és a képességei is sokra predesztinálják, amely a jövõre nézve sok jóval kecsegtet."

 

 

A sajtó darabokra szedte a Manchester Unitedet, amiért Martialért 36 millió fontot fizettek ki a Monaconak, azonban Zidane hiszi, a 19 éves játékos hosszú távon jó vételnek bizonyul majd.

 

"Az átigazolási összegek kapcsán amely ma soknak tûnik, az lehet, hogy pár év múlva már aprópénznek számít majd" - tette hozzá az Aranylabdás egykori középpályás.

 

"Az emberek megõrültek, amikor a Juventus kifizette Gianluigi Buffon vételárát - hogy kerülhet egy kapus ennyibe? Ha most megnézzük, akkor lehet kijelenthetjük, hogy Buffon volt a valaha volt egyik legnagyszerûbb vétel?"

 

"Ugyanez a helyzet Ronaldoval - annyi gól és trófea után ki foglalkozik már az árával?"


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!