Egykori akadémisták a United ellen

A Manchester United következõ hat bajnoki mérkõzésébõl ötön elképzelhetõ, hogy a Vörös Ördögök egykori akadémistáikkal kerülnek össze - azt követõen, hogy az elõzõ hétvégén a West Brom elleni meccsen hárommal már találkozhattak.


A birminghamiek keretébõl Darren Fletcher, Jonny Evans és James Chester is Vörös Ördögnek mondhatta magát különbözõ ideig, míg Craig Cathcart (Watford), Danny Simpson és Danny Drinkwater (Leicester City), Josh King (Bournemouth), Robbie Brady (Norwich City), illetve Phil Bardsley és Ryan Shawcross (Stoke City) is szembe nézhet egykori alma máterük csapatával 2015 vége elõtt.

 

Abban a tekintetben, hogy biztos alapot nyújtanak az egyes játékosoknak egy sikeres karrier felépítéséhez, a United rendszere egyértelmûen mûködik. Tony Whelan, a klub akadémiai képzésének vezetõje számára az, hogy a Premier League-ben rendre egykori tanítványai ellen léphet pályára a Vörös Ördögök felnõtt csapata, egyértelmû bizonyítéka annak, hogy a United által átadott értékek nagyon nagy kicset jelentenek a karrierüket megkezdõ fiatal játékosok számára.

 

"Anélkül, hogy magunk felé hajlana a kezünk, szerintem bárki elismerheti, hogy ezek a játékosok egy olyan rendszeren keresztül kerültek ki, amely mûködik és segített nekik abban, hogy profi futballistává váljanak" - kezdte Whelan, aki játékosként maga is a United akadémiájának produktuma volt, még Sir Matt Busby alatt.

 

"Õk egy olyan, fiatal kortól induló képzési programon estek át, amely segítette számukra, hogy minél magasabb szintet érhessenek el."

 

"Arra bíztatjuk játékosainkat, hogy találjanak élvezetet a futballban. Mi egy családi klub vagyunk, törõdünk a játékosokkal, és a jólétükkel. Tehát nem csak a futball oldaláról van itt szó, amely természetesen nagyon fontos, de a fiatalokat megfelelõen is kell kezelni, amíg itt vannak. Amikor hozzánk kerülnek, reméljük hogy már megszállottjai a játéknak, de a játék szeretete mellett a klubnál eltöltött idõszakban megpróbálnak olyan jóvá válni, amilyenné csak tudnak."

 

"Végtére is az a célunk, hogy az akadémia játékosokat biztosítson a felnõtt együttesnek, azonban a realitás az, hogy nem mindenki tud megfelelni ennek a kihívásnak. Nem mindenki képes a legmagasabb szinten teljesíteni, de az viszont szerintem egy elismerésre méltó tény, hogy közülük sokan profikká válnak, ugyanis mi azt szeretnénk, hogy legyen karrierük ebben a sportágban. A statisztikák azt mutatják, az elmúlt években ez többször is sikerült, amely mindenképpen elégedettségre ad okot."

 

"Ezek a dolgok annak a néhány ember munkájának eredménye, akik már régóta nálunk dolgoznak. Néhányuk már több mint 20 éve dolgoznak különbözõ területeken - megfigyelõk, edzõk, képzési szakemberek, sporttudományi munkatársak, irodai munkatársak - ez a folyamatosság pedig szerintem nagyban segített, ugyanis így az általunk közvetíteni kívánt üzenet nem sokat változott. Ha keményen dolgozol, erõs munkakultúrával rendelkezel és tehetséges vagy, akkor mi tudunk segíteni a fejlõdésedben."

 

 

Ha visszatekintünk akár még a Sir Matt Busby fémjelezte idõszakra, a 30-as évek Manchester United Junior Athletic Clubra, a folyamat önismétlõ. A kiváló fiatal játékosok, akik a Vörös Ördögök mezében pályára lépve nevet szereztek maguknak, nagyszerû, követendõ példaként szolgáltak utódaiknak. Bárki, aki képes volt túlszárnyalni ezeket a példaképeket, a következõ generáció számára váltak követendõvé. A történelem körbelengi az egész klubot, különösen annak köszönhetõen, hogy ennél a klubnál mindig is megszokott volt, hogy egyes játékosok visszavonulásuk után is a klub kötelékében maradnak.

 

"Arra tanítjuk a játékosokat, hogy kövessék azon nagyszerû játékosok útját, akik itt játszottak a múltban" - tette hozzá.

 

"A Busby Bébik, és a Sir Matt Busby által vezetett generációnak köszönhetõen lerakott alapoktól kezdve egészen Sir Alex Ferguson és a napjaink játékosai által megtestesített példákat követik, hogy a korábbi sikeres játékosok útját járhassák be iskolás koruktól kezdve egészen a felnõtt csapatig."

 

"Kõkemény munka profi futballistának lenni. Egy vagy két évig ezt csinálni nagyszerû, de több mint 10 év az hihetetlenül nagy dolog. Csodálatos eredmény. Nézzük csak meg Ryan Giggset, akinek végtére is három karriere is volt a klubnál! Õ az akadémiai rendszerünket végig járva jutott el oda, ahova, és õ egy fantasztikus példája az akadémiánk sikerének."

 

"Nem csak egy, vagy öt évig, több mint 20 évig játszott klasszis színvonalon. Mi kell ehhez? Kemény munka, fegyelem, tehetség, rugalmasság ... számára se ment minden könnyedén, de ez része egy profi futballista életének. Õ egy olyan játékos, akit nagyon nagyra becsülünk, a folyamatos sikerei okán."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!