Egy helyi srác is betörhet a csapatba

Amikor Cameron Borthwick-Jackson pályára lépett a WBA ellen, õ lett a 21. játékos, akinek bemutatkozási lehetõséget adott Louis van Gaal - és a nyolcadik, aki a klubnál végigjárta a ranglétrát.


A bal bekk egyben a harmadik manchesteri srác, aki bemutatkozhatott eme rövid idõ alatt. Elõtte Tyler Blackett - aki most a Celtic-nél szerepel kölcsönben - valamint Tom Thorpe (õ már a Rotherham Unitednél játszik) mondhatta el azt, hogy manchesteri fiúként a felnõtt csapatig jutott.

 

 

Vannak más manchesteri srácok is a klubnál, akik küzdenek saját esélyeikért és azért, hogy a United globális térhódítása ellenére a klub igazi kötõdése a város iránt megmaradjon.

 

Joe Rothwell egy rövid kitérõt tett a Barnsley csapatánál, de már visszatért Manchesterbe. Devonte Redmond az U21-es csapatban villog, legutóbb, a Sunderland ellen is kiválóan teljesített, míg a rendkívül ígéretes szélsõ, Demetri Mitchell azon dolgozik, hogy sérülése után visszanyerje erõnléti állapotát.

 

Marcus Rashford - aki a legtöbb gólt szerezte idén U18 és U19 szinten is - a hétvégén is betalált, amikor az akadémiai csapat legyõzte az Evertont, egyre érettebbé válik és remekül fejlõdik. Ro-Shaun Williams az U18-as csapat kapitánya, a közelmúltban ott volt az angol válogatottal az U17-es vébén, míg védõtársa, Tyrell Warren elképesztõen játszott a Wolfsburg elleni UEFA Ifjúsági Liga találkozón.

 

Két fiatal kapus - Kieran O'Hara és Oliver Byrne - szintén manchesteri születésû, míg Callum Gribbin és Jake Kenyon a környékrõl - Salfordból - származnak.

 

 

És kit voltak azok, akik 1945-tõl manchesteri srácként pályára léphettek a United felnõtt csapatában: A névsor nem rövid:

 

Negyvenes évek: John Aston senior, Laurie Cassidy, Jack Crompton, Jimmy Hanlon, Jack Roach

 

Ötvenes évek: Roger Byrne, John Doherty, Don Gibson, Bobby Harrop, Peter Jones, Eddie Lewis, Wilf McGuinness, Billy Redman, Albert Scanlon, Dennis Viollet, Walter Whitehurst

 

Hatvanas évek: John Aston Jr, Shay Brennan, Phil Chisnall, Brian Kidd, Nobby Lawton, Bobby Noble, Nobby Stiles

 

Hetvenes évek: Peter Fletcher, Tony Grimshaw, Andy Ritchie, Tony Young

 

Nyolcvanas évek: Peter Barnes, Alan Davies, Mark Dempsey, Remi Moses

 

Kilencvenes évek: Wes Brown, Nicky Butt, Danny Higginbotham, Ronnie Wallwork, Richard Wellens

 

Ezredforduló utáni elsõ évtized: Ritchie Jones, Danny Welbeck, Mark Lynch, Danny Pugh, Danny Simpson, Danny Webber

 

Tizes évek: Tyler Blackett, Cameron Borthwick-Jackson, Larnell Cole, Zeki Fryers, Ravel Morrison, Tom Thorpe.

 

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!