Ördögök egymásról: Phil Jones Ferdinandról

Ezúttal Phil Jonest, a Manchester United jelenlegi védõjét kérdezgettük elõdjérõl, Rio Ferdinandról. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy milyen volt vele együtt játszani és hogy mit tanult tõle.


"Rio mindig nagyon értelmes dolgokat mond. Akárhányszor beszéltem vele eddig, mindig élveztem a társalgást. Bármirõl el lehetett vele beszélgetni, akár rólam, akár a csapatról vagy az élet bármely dolgáról. Amit mondott nekem, mindig kíváncsian hallgattam és meg is értettem mit szeretne nekem elmagyarázni, csupa érdekes meglátásai vannak. Õ mindenhol egy vezetõ típus, mondta is, hogy bármiben segítségre van szükségem, õ itt van. A vezetõi tulajdonságai a pályán is érvényesültek, hiszen a posztja egyik legjobbja volt, amíg játszott, ha nem a legjobb."

 

 

"A partnerség, ami közte és Nemanja Vidic között volt, hihetetlen. Nagyon sokat segít, ha két játékos között olyan összhang, megértés van a pályán, mint köztük, hiszen a kommunikáció kulcsfontosságú. Belátták az egész pályát. Mindent, ami elõttük történt és levezényelték szépen a mérkõzéseket, ellenõrzésük alatt tartották a dolgokat. És ezért voltak a legjobb páros."

 

"Mielõtt a United játékosa lettem, csodálattal néztem a mérkõzéseit, kulcsfontosságú figurája volt a csapatnak. Mindig is arra vágytam, hogy egyszer én is olyan szinten focizzak, mint õ. A Vidic-Ferdinand páros magabiztos játéka folyamatosan csodálattal töltötte el a nézõket, ahogy engem is."

 

 

"Vele együtt játszani pedig egyszerûen nagyszerû volt. Az egyik dolog, ami elsõként eszembe jut róla, hogy õ soha nem fogja be! Fiatal fiú létemre, ahogy próbáltam beépülni a csapatba, nem is kívánhattam volna jobb embert magam mellé, akitõl tanulhattam. Mindig segített és mindig mondta, hogy hol kell helyezkednem. Gondoskodott arról, hogy megkönnyítse a társai dolgát a meccseken. Ez olyan valami, amit a szurkolók és a többi csapat játékosai nem láttak, de én igen és hatalmas segítség volt."

 

 

"Igazi egyéniség volt az öltözõben, egy valódi 'Joker'. Ha viszont a helyzet komolyra fordult, akkor õ is komolyra vette a figurát. Ha üzletrõl volt szó, akkor egy csapásra üzletember lett belõle. Elképesztõ személy. A klub sok nagy játékossal rendelkezik, legendákkal, õ is egyértelmûen közéjük tartozik."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!