U21: Norwich 2-0 United

A Manchester United csapata egy nem várt vereséget szenvedett. A Norwich City 2:0 arányban diadalmaskodott Kyle Lafferty és Jamar Loza góljaival.


A mérkõzést 5194 nézõ elõtt játszották le a fiatalok a Carrow Roadon. Nagy visszatérõként 55 percet játszott Nick Powell, aki február óta kiszorult sajnos a csapatból combsérülése miatt.

 

A mérkõzés elsõ félidejében a United igencsak domináns futballt mutatott, Declan Rudd kapusnak volt elég izgulnivalója. A meccs elsõ helyzete során Sean Goss és Ashley Fletcher játszottak össze, amely akció végén Fletcher lõtt kapura, de talán kissé elsiette és a lövése sem volt elég erõs ahhoz, hogy a kapusnak ez gondot okozzon.

 

 

A kanáriknál néhányan túl agresszívan játszottak, különösen Lafferty, aki egyike azon pályára lépõ játékosoknak, akik jócskán elmúltak 21 évesek, rajta kívül még Graham Dorrans és Steven Whittaker volt ez alkalommal ilyen. Axel Tuanzebe és Nick Powell is belekeveredett egy-egy konfliktusba Lafferty-vel.

 

A legszebb helyzetek, próbálkozások a mérkõzés elején történtek. Weir sarokkal tette Josh Harrop elé a labdát, aki kapura küldte azt, de a kapus jó helyen állt. Késõbb szöglethez jutottak a vendégek, s a beívelt labda, miután elszállt néhány fej felett, Tuanzebe elé került. A játékos magabiztosan le is vette a tizenhatoson belül, ám a kapus túl közel volt és mentett.  

 

Az elsõ sárga lap is a vendégek nevéhez fûzõdik. Nem más, mint Harrop kapta, igencsak vakmerõ és veszélyes becsúszásáért. Megérdemelten.

 

A játékvezetõ noteszában Harrop mögé feliratkozott a hazai Graham is, miután szabálytalanságot követett el Weir-rel szemben. Nick Powell tehát 55 percet kapott visszatérõ meccsén, majd átadta helyét Marcus Rashfordnak. Ezután szinte az elsõ valamirevaló kapura lövése volt a Norwich-nak, vagyis mint derült égbõl a villámcsapás, olyan váratlanul jött a hazai találat Lafferty-tõl. Távolról kapott egy kiugrató labdát és nem sokat teketóriázott, bal lábbal, körülbelül a tizenhatos bal sarkához közelrõl lõtt és átemelve Sam Johnstone-t a jobb felsõbe talált.

 

 

A csereként érkezõ Loza szinte azonnali próbálkozását, mely során a Vörös Ördögök hátvédjei nem voltak a helyzet magaslatán, Johnstone hatalmasat mentett. A Norwich a gól után felélénkült. Loza második kiugratása és elfutása ezután sikeresnek bizonyult, ezúttal a kapus sem tudta megállítani a laposan elrúgott erõs és pontos lövését.

 

A végén a United még megpróbált gólt szerezni, a tizenhatoson kívülrõl induló összjátékban gyönyörû passzkombinációkat láthattak a nézõk a Harrop - Weir kettõstõl, azonban Harrop most is csupán a kapust találta el. Tehát Warren Joyce fiai ezzel elszenvedték idei elsõ vereségüket.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!