U21: United 3-2 Liverpool

A Manchester United U21-es csapata izgalmas mérkõzésen verte meg az örök rivális Liverpoolt 3:2-re, egy késõi gyõztes gólnak köszönhetõen a Leigh Sport Village-ben.


A felnõtt csapatból, Marouane Fellaini segített be a fiataloknak ezen a mérkõzésen. Ez szó szerint érthetõ, ugyanis mindhárom szerzett gólból kivette a részét. Az elsõ gólt konkrétan õ szerezte, amely az elsõ játékrész egyetlen találata lett. A második félidõ, pontosabban az utolsó 11 perc aztán négy gólt is hozott. Ebben a két hazai gólban, amelyeket Powell és Goss rúgtak, Fellaini is részt vállalt gólpasszok formájában.

 

 

A csapatok kiegyensúlyozottan kezdték a meccset. Sergio Romero, aki szintén a felnõtt csapat tagja, végig játszotta a mérkõzést, bár esetében nem lehet azt mondani, hogy sokat hozzátett volna a gyõzelemhez.

 

A 32.percben aztán megérkezett az elsõ gól. Pereira a pálya bal szélérõl zseniális és pontos beadást hajtott végre Fellaininek, aki egy mesteri testcsellel zavarta meg a hozzá nagyon közel helyezkedõ kapust. Ezután már csak bele kellett tennie a lábát a beereszkedõ labdába.

 

Sean Goss és Nick Powell is igyekezett növelni az elõnyt, ám csupán kisebb helyzeteket sikerült kidolgozniuk. A félidõ elõtt a Liverpool gyakorolt némi nyomást Sergio Romero kapujára, Sinclair és Harry Wilson próbálkozásaival. Utóbbi egy szabadrúgással veszélyeztetett volna, ekkor a sorfalban Fellaini kezét találta el.

 

 

A második félidõt a hazaiak kezdték aktívabban. Powell és Pereira szemet gyönyörködtetõ játéka a közönség tetszését is elnyerte. Powell a szélen indította Guillermo Varelát, aki beívelte Harrop fejére a labdát. Majd Pereira egy szabadrúgásból próbált helyzetet kialakítani.

 

Joe Maguire fejesét Romero kiütötte, Gomes megkapta és a hálóba küldte a játékszert. Ám ekkor Romero még megmenekült, a partjelzõ lest intett. Kicsivel késõbb Cameron Brannagan indított egy támadást, de ez csak kísérlet maradt.

 

Ismét jött egy jól kidolgozott helyzet a Unitedtõl. A 79.percben Powell passzolt ki a tizenhatos jobb felére Fellaininek, aki Devonte Redmonddal játszott el egy oda-vissza passzkombinációt, majd Fellaini kapura lõtt. A próbálkozást bár Fulton kivédte, megfogni a labdát nem tudta, s Powell az elé csorgó labdát nyugodtan begurította a hálóba.

 

Úgy tûnt, a meccs eldõlt. Azonban ezután jött még csak a java. Egy szimpatikus támadás során Sinclar kihagyhatatlan gólhelyzetben találta magát a 83.percben. Csodás és pontos átadást kapott, Romero mellett könnyedén bepasszolta a kapuba a labdát. Kettõ perccel késõbb ismételten egy jól ütemezett helyzet a Pool részérõl, távoli beadásra futott ki Romero, aki pechére éppen az ellenfél elé boxolta ki a labdát. Gomes pedig nem sokat tétovázott, laposan meglõtte az elé guruló labdát és Sergio Romero lábai közt az meg sem állt a hálóig. Döntetlen állás 5 perccel a vége elõtt.  

 

 

Sok csapat egy ilyen után összeomlott volna, de nem Warren Joyce fiai! Redmond rákapcsolt, csodás keresztpasszal Pereira kapta a jobb szélen a labdát, aki ismételten pontosan és precízen juttatta be a tizenhatos belsejébe a lasztit Fellaini lábára. Fella ez alkalommal is okosan, mint egy „támogató nagytestvér“ a fiatal srácok közt szépen és megfontoltan készítette elõ Sean Goss-nak a lövést. Goss rálõtte, erõsen és a bal oldalt célozva, Fulton ugyan érezte az oldalt, az ujjaival bele is ért, de hárítani nem tudott. Pazar lövés volt, ismét elõnyben a hazaiak.

 

 

Ezután még Varela növelhette volna a góljaik számát négyre, de ez a gyõzelem így is nagyon szép és megnyugtató a csapat számára.  

 

United: Romero; Varela, Tuanzebe, Borthwick-Jackson, Riley; Weir, Goss, Pereira, Fellaini, Harrop (Redmond 76); Powell (Rashford 81)

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!