Martial lett Európa legjobb fiatal játékosa

A Manchester United csatára, Anthony Martial nyerte az Európa legjobb fiatal játékosának járó Golden Boy-díjat 2015-ben.


Az olasz Tuttosport által 2003-ban alapított elismerést 21 éven aluli játékosok kaphatják meg, akikre a kontinens 30 legjelentõsebb sajtóorgánumának újságírói szavazhatnak, köztük a L'Equipe (Franciaország), a Marca (Spanyolország) és a Times (Anglia) munkatársai.

 

A 20 éves francia válogatott Martial a Bayernes Kingsley Coman és az Arsenalos Hector Bellerin elöl orozta el a díjat ebben az évben. Manchesteri csapattársai közül Adnan Januzaj és Luke Shaw is szerepelt az erõs, 40 fõs jelöltlistán.

 

 

Martial izgalmas felemelkedése 2015-ben többek között egy nagyszerû szezonzárással kezdõdött a Monaco színeiben (akikkel harmadik helyen végzett a Ligue 1-ben), szeptemberben debütálhatott a francia válogatottban, és igen ígéretesen kezdte meg karrierét Vörös Ördögként is, ahol 19 mérkõzésen eddig 6 alkalommal tudott eredményes lenni.

 

A villámgyors támadó a klub történetének harmadik játékosa, aki ebben az elismerésben részesül, miután Wayne Rooney (2004) és Anderson (2008) is gyõzni tudott a csapat színeiben - egy klubnak sincs egynél több gyõztese a díj történetében. Martial elõtt Raheem Sterling nyert, de olyan illusztris nevek alkotják a korábbi gyõztesek listáját, mint Lionel Messi, Cesc Fabregas, Sergio Agüero, és Paul Pogba.

 

A Manchester Unitednél mindenki gratulációját küldi Anthonynak ezért a nagyszerû elismerésért.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!