Blind a Chelsea feltámadására számít 2016-ban

Bár a Chelsea a Barclays Premier League tabellájának alsó felében tanyázik, Daley Blind határozottan állítja, hogy bolondság lenne a Manchester United részérõl alábecsülni a bajnokokat a hétfõ esti, Old Traffordon megrendezésre kerülõ meccs elõtt.


A Kékek útjai a hónap elején váltak el a klub minden idõk legsikeresebb menedzserével, Jose Mourinhóval egy viharos és csalódástkeltõ szezonkezdés után. Jelenleg Blind korábbi szövetségi kapitánya a holland válogatottnál, Guus Hiddink van ideiglenes megbizatásban a Chelsea-nél, és bár a címvédés látszólag a csapat látóhatárán kívülre esett, a céljuk hogy visszanyerjék a tavalyi lehengerlõ formájukat, mely hozzásegítette õket ahhoz, hogy 8 ponttal nyerjék a bajnokságot.

 

"Bolondság lenne alábecsülni õket" - mondta Blind az MUTV-nek. "Úgy gondolom, nagyon sok minõségi játékosuk van és ez még mindig ugyanaz a csapat, amely megnyerte a bajnokságot tavaly, úgyhogy nem lehet õket félvállról venni. Minden koncentrációnkra szükség lesz, mert rengeteg olyan játékosuk van, akik képesek meccseket eldönteni."

 

"Ez így is egy nagy meccs, nem számít hol állnak a bajnokságban. Természetesen nagyobb figyelem irányul rá, amikor mindkét csapat a tabella elején áll, de ennek ellenére még rangadóról beszélünk. Remek alkalom lesz ez."

 

 

Mint négyszeres Eredivisie gyõztes korábbi klubjával, az Ajax-szal, Blind jól tudja hogyan kell sikeresen megvédeni egy bajnoki címet, mint ahogy azt is, mennyi nehézséggel jár mindez a Chelsea példáját is látva. Azonban számára teljesen egyértelmû, hogy egy nehéz összecsapás vár rájuk ma este a nyugat-londoni klub ellen.

 

"Az Ajax-nál szinte minden évben, amikor bajnokok voltunk, a második, harmadik vagy negyedik helyen álltunk karácsony elõtt, aztán tavasszal elkezdtünk felzárkózni, minden meccset megnyertünk és végül bajnokok lettünk" - mondta.

 

"Zsinórban négyszer lettem holland bajnok és a csapatok mindenáron gyõzni akartak ellenünk. Ugyanennek a jelenségnek lehetünk tanúi a Premier League-ben a Chelsea és olyan klubok esetében, mint a United. Mindenki meg akar verni minket."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!