U18: Stoke 1-0 United

Bár a Manchester United U18-as ifjúsági csapata rendszeresen biztató teljesítményt nyújt, sajnos ismét nem volt szerencséjük, ismét pont nélkül maradtak.


Barclays U18 Premier League / 2016. január 30 / Clayton Wood Training Ground / Gól: Ayoola 76'

 

Csupán egyetlen gól döntött a mérkõzésen, amelyet a Stoke City támadója, Shola Ayoola lõtt a vége elõtt 14 perccel. Az igazsághoz azonban hozzá tartozik, hogy voltak helyzetek, amelyeknél, ha egy csipetnyi szerencséje lett volna a United csapatának, akkor bizony a mérkõzés után õk ünnepelhettek volna.

 

Ezen a napsütéses, õszies reggelen élénken kezdett mindkét csapat. Mindkét büntetõ területen adódott egy-egy lehetõség, így a csapatok rögtön az elején megfelelõ hangulatba kerültek egy kiváló mérkõzés lebonyolításához.

 

A 18.percben adódott a United elõtt egy ígéretes lehetõség, amelyet Zachary Dearnley lövésre is válthatott, de sajnos nem helyezett eléggé pontosan. A United élvezte, hogy a hazaiak kicsit hagyták õket kibontakozni, kezdetben tehát többet is birtokolták a labdát a Vörös Ördögök.

 

Pár perccel késõbb újabb lehetõséget alakítottak ki a vendégek, Angel Gomes szögletét kis híján Tyrell Warren váltotta gólra.

 

A másik oldalon, Oliver Byrne kapus percei következtek. Elõbb Tom Shepherd, kicsivel késõbb pedig Jacob Twyford próbálkozását hatástalanította, s tartotta sakkban a Stoke City-t.

 

 

Jake Kenyon kapcsolódott be a helyzetek kialakításába, elõször egy lövéssel, amelyet Chris Marques-nek kellett védenie, majd egy keresztlabdával okozott zûrös perceket a Stoke védelmének. Ezután Callum Whelan szintén tesztelte Marques kapust, vagyis a United elszántan és fáradhatatlanul próbálkozott.

 

Mindössze 14 perccel a mérkõzés vége elõtt változott meg az eredmény. A United nagyszerûen, szinte kifogástalanul védekezett a meccsen, ám egyetlen hiba végzetesnek bizonyult, amikor Ayoola túlságosan közel került a kapuhoz és nem is hibázott.

 

Paul McGuinness fiai tehát vereséget szenvedtek, annak ellenére, hogy nagyon könnyen alakulhatott volna másképpen is. Még a mérkõzés végén is védekezésre kényszerítették az ellenfelet, vagyis az utolsó pillanatig küzdöttek. Ez pedig mindenképpen nagy erény.

 

United: Byrne; Reid, Warren, Dunne, Kenyon (Spratt 87); Scott, Whelan; Gribbin, Gomes, Kehinde (Sang 76); Dearnley (Diedrick-Roberts 59).

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!