Van Gaal merészségre biztatja játékosait

Louis van Gaal arra biztatja a Manchester United játékosait, hogy legyenek merészek a vasárnapi, Chelsea elleni bajnoki rangadó alkalmával.


Mivel a következõ néhány hétben a bajnok tabella éllovas együttesei egymással néznek majd farkasszemet, elkerülhetetlenné válik a United számára, hogy folytassa pozitív sorozatát, ha csökkenteni akarják a Leicester City, a Manchester City, a Tottenham és az Arsenal mögötti hátrányukat.

 

Az elõzõ szezonban jó teljesítménnyel rukkoltak elõ a Vörös Ördögök a Stamford Brige-n, mégis szoros, 1-0-s vereséget szenvedtek a késõbbi bajnok otthonában, Van Gaal pedig szeretné, ha tanítványai saját kezükbe vennék majd a mérkõzést Guus Hiddink fiai ellen.

 

"Nagyon fontos, hogy minden poszton merészek legyünk, és lehetõségeket kínáljunk azon játékosunk számára, akinél éppen a labda van" - kezdte a holland menedzser a MUTV-nek.

 

"Ez nagyon fontos, és reményeim szerint ezt meg is tudjuk majd mutatni. Ha ez sikerül, akkor nyerhetünk, és mi képesek is vagyunk legyõzni a Chelsea-t. Hatalmas lökést adna számunkra ha hazai környezetében kerekednénk felül a Chelsea-n."

 

 

Van Gaal igyekezett leszögezni, nem történt tudatos változtatás a csapat kinézét, játékát illetõen, bár a Derby County és a Stoke City elleni mérkõzések a szezon eddigi legfelszabadultabb futballját hozták.

 

"Ez soha nem hirtelen következik be" - tette hozzá.

 

"Annak tudható ez be, hogy keményen dolgozunk. A felkészüléseink stílusa nem változott, és az se nevezhetõ meg a mögöttes okának, hogy a játékosok fejében sokkal nagyobb szabadság van."

 

"Csak, és kizárólag az önbizalmuk miatt érzik a játékosok szabadabbnak magukat. Az önbizalom elég fontos, és amikor sorozatban négy mérkõzést veszítesz, közben pedig kiesel a Bajnokok Ligájából is, az mentálisan nagyobb kárt okoz, mintha csak egyszer kapnál ki."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!