Nicky Butt került az akadémia élére

Nicky Butt, a klub korábbi legendás korosztályának oszlopos tagja került a Manchester United akadémiájának megüresedett vezetõi pozíciójába.


A 41 éves Nicky a klub akadémiájának híres, '92-es korosztályának tagjaként késõbb 387 tétmérkõzésen húzhatta magára a Vörös Ördögök mezét 1992 és 2004 között. Ez idõ alatt hat bajnoki címet, három FA-kupát, és egy-egy Bajnokok Ligáját, illetve Interkontinentális kupát nyert a csapattal. Jelen pillanatban UEFA Pro licence edzõi képesítéssel rendelkezik.

 

"Örömömre szolgál, hogy Nicky elfogadta az akadémia vezetõi pozíciójára való felkérésünket. Nickynek a vérében van ennek a klubnak a tradíciói és öröksége, így egyértelmû választás volt erre a posztra, amely feladatkör az akadémia mûködésének modernizálását, és az új beruházások formálását is magában foglalja, megõrizve ezzel az értékeket és a fókuszpontokat" - kezdte a kinevezés bejelentését a klub ügyvezetõ-igazgatója, Ed Woodward.

 

"A Manchester United akadémiája teljes mértékben arra koncentrál, hogy fiatal játékosokkal lássa el a felnõtt csapatot. A modern éra egyik legnagyszerûbb csapatának végzõseként Nicky újult energiát, vágyat és nem utolsó sorban tapasztalatot fog hozni az akadémia elõrelépésének elõmozdítására, megõrizve azt a karaktert, amely az elõnyünket jelenti - név szerint azt a páratlan eredménysort, amelyet összességében feltudunk mutatni a játékosok felnõtt csapatban való fejlõdését illetõen. Az elmúlt négy év során 15, az akadémián végzett játékosunk mutatkozhatott be a felnõtt csapatban, összesen 173 mérkõzést játszva - amely eredményre a klubunk méltán büszke."

 

 

"Kiváltság számomra, hogy átvehetem ezt a feladatot. Olyasvalakiként, aki a United ifjúsági csapataiban bontogatta szárnyait, hatalmas megtiszteltetés, hogy lehetõséget kaphatok az akadémia vezetésére, átadva a klub által vallott értékeket és attitûdöket, és folytatva a jövõ Manchester United játékosgenerációjának képzését" - mondta Butt.

 

"Ez egy hatalmas kihívás, de szerencsés vagyok, hogy egy ilyen jó, elsõ osztályú csapatot vehetek át. A céljaink ugyanazok maradtak - továbbra is jól képzett, sokoldalú játékosokat biztosítani a felnõtt csapatnak, akik megértik, milyen felelõsség a világ egyik legnagyszerûbb klubjánál játszani."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!