U18: United 1-1 Manchester City

A Manchester United U18-as csapatának sikerült megmentenie egy pontot a városi rivális, Manchester City ellen, egy érdekes mérkõzésen szerda délután.


Barclays U18 Premier League / 2016. február 17 / Aon Training Complex / Gólok: Nmecha (42’), Whelan (64’)

 

A City gólkirálya, Lukas Nmecha kezdte el a gólgyártást ezúttal is, egy jól ütemezett helyzetet követõen még az elsõ félidõ végén. Azonban 25 perccel a mérkõzés vége elõtt Callum Whelannak sikerült kiegyenlítenie és megmentenie egy pontot a United számára.

 

A Vörös Ördögök keretében két változás történt az elõzõ, Stoke City elleni 2:0-s gyõztes mérkõzést követõen. A tabella harmadik és negyedik helyezettjei mérkõztek meg tehát az Aon Training Complex-ben. 

 

A mérkõzés elején mindkét csapaton nagy lelkesedés látszódott, az elõnytelen idõjárási viszonyok ellenére. A vendégek alakították ki az elsõ nagyobb helyzetet, a 14. percben Nmecha kapta a labdát a szélen és egyenesen a tizenhatos felé vette az irányt. Lövésig jutott, de a kapufa megállította a játékszert, a hazaiaknak szerencséje volt.

 

A kékek spanyol középpályása, Brahim Diaz állandó problémát jelentett a United védelmének és gyakran Oliver Byrne kapusnak is. Ezúttal ugyancsak védésre kényszerítette a hálóõrt, de az igazán nagy bravúrra pár pillanattal késõbb, Aaron Nemane kemény lövésénél volt szükség.

 

 

A United próbálta kizökkenteni az ellenfelet, akik nagyon bele lendültek ekkor. Ám Nmecha ismét bosszantotta a Vörös Ördögök védelmét, konkrétan Tyrell Warrent, de egyelõre még meg tudták oldani a problémát.

 

A United elsõ óriási helyzete a félidõ elõtt néhány perccel jött, amikor DJ Buffonge ügyesen szerzett labdát egészen a védelemnél, majd remekül passzolt Callum Gribbinnek, aki távolról megküldte a lasztit, de sajnos Daniel Grimshaw védte a lövést.

 

Azonban két perccel késõbb a City támadott ismét. Nmecha kiváló lábmunkával bolondította meg a United védelmét, majd a büntetõ terület sarkától bal lábbal a hálóba juttatta a labdát, 0:1.

 

A második félidõ úgy kezdõdött el, ahogy az elsõ befejezõdött. A City nyomást gyakorolt Byrne kapujára és a Vörösök hálásak lehetnek a kiválóan helytálló kapusnak, hogy nem növekedett a vendégek elõnye. Elõbb Rodney Kongolo járt közel a gólszerzéshez, majd Diaz révén került újra helyzetbe Nmecha. A hazaiakat megint a jó öreg kapufa mentette meg.

 

A Vörös Ördögök mintha ekkor kaptak volna új lendületre. Elõbb Zachary Dearnley alakított ki helyzetet magának, majd a 64. percben Whelan csapott le egy vesztett labdára az ellenfél tizenhatosánál és használta ki az elõtte adódó lehetõséget, ezzel 1:1.

 

A City majdnem azonnal válaszolt a gólra. Nemane vert meg egy védõt, majd az õrizetlenül hagyott Nmecha-hoz passzolt, ezúttal is Byrne volt a probléma megoldója. Byrne csodás teljesítményt nyújtott az egész meccsen, szó szerint megmentette az egy pontot a Vörös Ördögöknek.

 

Ez az 1:1-es döntetlen egyrészt azt jelenti, hogy a City hét meccsen át tartó gyõzelmi sorozata megszakadt, másrészt pedig a United két meccse veretlen a Premier League Academy North-ban, miután oly hosszú idõn át vereségeket szenvedett el.

 

A Manchester United következõ ellenfele a West Bromwich Albion lesz, az Aon Training Complex-ben találkoznak február 20-án, vasárnap 12:00-kor.

 

United: Byrne; Reid, Warren, Dunne, Kenyon; Scott, Whelan; Dearnley, Gribbin (Tanner 82’), Kehinde; Buffonge.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!