De kicsoda Dean Henderson?

Miután a Manchester United visszahívta Dean Hendersont kölcsönbõl, a ManUtd.com bemutatja a fiatalt.


Bemutatkozás

 

Tavalyi évben õ volt az akadémiai csapat egyik legjobbja, aki felléphetett a tartalékok közé, majd a Stockport County-nál szerepelt kölcsönben. A szezon korai szakaszában Nicky Butt U19-es csapatában játszott az UEFA Ifjúsági Liga keretein belül. Henderson 14 éves korában csatlakozott a Vörös Ördögökhöz a Carlisle Unitedtõl, miután lenyûgözte Eric Steele kapusedzõt. A közel 190 centis hálóõr úgy érzi, még fejlõdik és egyre impozánsabb alakká válik a kapuban.

 

 

Pozíció

 

Felbecsülhetetlen élményt jelent Henderson számára, hogy a Unitednél klasszis kapusokkal együtt dolgozhat és a megfelelõ helyen van ahhoz, hogy tökéletes oktatást kapjon. Személyes csúcspontja akkor volt, mikor együtt edzhetett Victor Valdessel azelõtt, hogy a spanyol kölcsönbe a Standard Liege-hez került. Dean rendszeresen tanulmányozza David de Geát is. "Majdhogynem barátok vagyunk Victorral, amit két éve el sem tudtam volna képzelni. Minden egyes nap tanultam tõle. David a világ egyik, ha nem a legjobb kapusa és annyi meccsre megyek ki az Old Traffordra, amennyire csak tehetem azért, hogy figyeljem õt. Fantasztikus az is, hogy edzéseken is figyelhetem azt, mit is csinál, amikor egy mérkõzésre készül."

 

 

Stílus

 

Egy kiváló kapus, aki a játéka minden elemén próbál javítani. Beadásoknál kíméletlen és gyakran hallatja hangját a védõk felé. Bár fiatalabb korában mezõnyjátékos volt, imádott a hidegben, sárban dagonyázni, ami világossá tette, hol is kell játszania. Különösen jó abban, hogy hosszú kidobásaival támadásokat indítson: "Rengeteg videót néztem a Youtube-on Peter Schmeichelrõl és azt gondoltam, a kidobások lehetnek akár olyan jók, mint hosszú kirúgások. Továbbra is dolgozni fogok ezen."

 

 

Káprázatos bemutatkozás

 

Szeptemberben játszotta elsõ mérkõzését a tartalékok között, amikor Warren Joyce csapata a Rochdale ellen játszott a Lancashire Senior Cupban és 3-2-re nyert. Henderson számos, óriási védést bemutatott, megtartva csapata vezetését, köztük volt egy hatalmas védése Joe Bunney közeli lövésénél.

 

 

 

Legjobb teljesítménye

 

Annak ellenére, hogy a Rochdale ellen kiemelkedõen játszott, õ is úgy érzi, legjobban a Derby County elleni, 1-0-ra megnyert U18-as találkozón játszott még 2015 februárjában. Talán Oli Rathbone utolsó pillanatban szerzett gyõztes gólja a legemlékezetesebb pillanat arról a meccsrõl, de a United kapusa egy sor nagy mentést bemutatott: "Úgy éreztem, küszködünk és a Derby nyomás alatt tartott minket, de segítettem együtt tartani a csapatot" - mondta Dean.

 

 

Sportokat választva

 

Iskolás korában Dean krikettezett, de mióta labdarúgó lett, érthetõen nem volt ideje arra, hogy a másik sportot is ûzze.

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!