Továbbra sincs megegyezés De Gea hosszabbításáról

David de Gea és a Manchester United még nem tudott megállapodásra jutni egy új szerződésről - ugyanis a kapus és a klub is fontolóra veszi saját lehetőségeit.


De Gea jelenleg érvényes szerződése június 30-án lejár, amely értelmében július 1-én szabadon igazolhatóvá válhat.

 

A spanyol válogatott portás azt kommunikálta a klub felé, hogy szabadságát követően vissza kíván térni a Unitedhez és bár a két fél között folyamatosak az egyeztetések, még nem sikerült a megoldást megtalálni.

 

A Unitednél nyugodtak a helyzetet illetően és a június 30-i dátumot nem tekintik szorosan vett határidőnek azt illetően, hogy meddig kell az új szerződést aláírni.

 

Emellett pedig amennyiben De Gea 12 éves regnálása véget ér az Old Traffordon, a Unitednél biztosak abban, hogy megfelelő helyettest tudnak majd találni.

 

 

Az Internazionale kapuvédője, Andrea Onana már több belső egyeztetésen is felmerült, mint potenciális igazolás és a klubnál fontolóra is vették a 27 éves játékos megszerzését.

 

Erik ten Hag az Ajaxnál már dolgozott Onanaval és nagy elismerője a kameruni parádés passzjátékának és kimagasló lábmunkájának.

 

A holland menedzser szeretné, ha csapata első számú kapusa számára természetes lenne a labdakihozatalok lábbal való segítése, amelyben De Gea nem éppen muzsikál jól.

 

Egy másik potenciális megoldás lehetne az előző szezont a Nottingham Forestnél kölcsönben töltő Dean Heanderson visszaintegrálása és első számú kapussá tétele az Álmok Színházában.

 

A 26 éves saját nevelés combsérülése miatt január óta nem léphetett pályára tétmérkőzésen, de felkészülési szezonra időben visszatérhet.

 

Úgy tudni, hogy a Premier League bentmaradást sikeresen kivívó Forestnél szívesen megszereznék végleg is Hendersont, amit erősít, hogy ő jelenleg a United egyik leginkább eladható értéke a piacon.

 

De előállhat olyan helyzet, hogy sem David de Gea nem hosszabbít, sem hosszú távú pótlásra nem érkezik, amely megváltoztathatja a helyzetet Henderson számára is.

 

De Gea a United egyik legjobban kereső játékosa, heti 375 ezer fontos fizetésével, de úgy tudni, hajlandó a fizetés csökkentésre, hogy meghosszabbíthassa a klubnál való tartózkodását. A nemrég zárult idényben Aranykesztyűt nyert, miután a bajnokságban 17 mérkőzésen őrizte meg kapuját a kapott góltól. 


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!