Van Gaal: Utolsó esélyünk a sikerre

A Manchester United menedzsere, Louis van Gaal nagyra értékeli a szerda esti, West Ham United elleni FA-kupa negyeddöntõ újrajátszás jelentõségét, ugyanis ebben a sorozatban elérhetõ már csak számukra, hogy trófeával zárhassák a szezont.


A Vörös Ördögök top négyet illetõ álmai a bajnokságban hatalmas pofont kaptak a múlt heti, Tottenham Hotspur elleni bajnokin, azonban a menedzser reményei szerint tanítványai másodszorra már ki tudják ütni a kupából szerdai ellenfelüket, a Kalapácsosokat, ezzel megmutatva, milyen karakterrel rendelkeznek. 

 

Egy hónappal ezelõtt, az Old Traffordon, Dimitri Payet szabadrúgás gólját Anthony Martial tudta kiegyenlíteni, Van Gaal azonban tisztában van vele, hogy ezúttal már Andy Carrollra is hatványozottan figyelniük kell, miután az angol válogatott csatár mesterhármassal tért vissza sérülését követõen, az Arsenal elleni 3-3-ra végzõdött szombati bajnokin.

 

"Láttam az 'Andy Carroll showt', a Spurs ellen szerintem pedig a középsõ védõink rossz kommunikációjában keresendõ a problémánk" - kezdte a holland menedzser.

 

"Úgyhogy remélem, hogy javítani tudunk a kommunikációnkon, mert ez egy nagyon fontos mérkõzés lesz számunkra."

 

"Ez az utolsó esélyünk, hogy trófeát nyerhessünk, úgyhogy nagyon fontos ez a játékosok, a klub, a menedzser és a szurkolók számára egyaránt. Egy nappal kevesebb idõnk állt rendelkezésre a felkészülésre, mint a West Hamnek, és ez is fontos. De az Arsenal és a Manchester City ellen is bizonyítottuk, annak ellenére, hogy kevesebb napunk volt felkészülni, letudtuk gyõzni õket, úgyhogy abban reménykedem, hogy a regenerálódásunk megint hasonlóképpen jól sikerül, mint azokban az esetekben. Emellett a mentális talpra állásra is szükségünk lesz, mert a White Hart Lane-n elszenvedett vereség természetesen fájó, de azzal mindenki tisztában van, hogy ez az utolsó esélyünk."

 

 

Carroll az Ágyúsok elleni thriller alkalmával megmutatta, milyen erõsségekkel rendelkezik az ellenfél kapuja elõtt, a West Ham azonban más veszélyes fegyverekkel rendelkezik, például a francia válogatott Dimitri Payet személyében.

 

"Õ [Carroll] különleges képességekkel rendelkezik, ezt láthattuk a szombati mérkõzésen is" - tette hozzá Van Gaal.

 

"Ráadásul mindezt az Arsenal ellen tudta megtenni, akik remek középhátvédekkel rendelkeznek. Meg kell birkóznunk az Andy Carroll jelentette veszélyekkel, de persze nem csak neki, hanem a többi játékosuknak is megfelelõ figyelmet kell szentelnünk. Egy bizonyos Payet nevû játékosnak például, de [Manuel] Lanzini is ott lehet majd a pályán, aki jól játszik és képes gólokat is szerezni."

 

Lehet, hogy a Vörös Ördögök nagy nyomással a vállukon léphetnek pályára az Upton Park történetének utolsó FA-kupa mérkõzésén, Van Gaal azonban arra számít, játékosai nem fognak megroppanni a nagy súly alatt.

 

"Szerintem a Manchester United játékosainak meg kell birkózniuk ezzel a nyomással. Mindig ilyen helyzetekkel kell szembe nézniük, és azt is tudják, a kupában minden mérkõzésen a gyõzelemre kell játszani. Kötelezõ a gyõzelem, különben kiesünk, de természetesen ugyanez a helyzet a West Ham esetében is."

 

"Úgyhogy nem hiszem, hogy a nyomás szerepet játszana - ezzel mindkét csapatnak meg kell küzdenie. Mindegyik fél tudja, ha nem nyer, kiesik, és ezzel elveszíti utolsó esélyét, hogy kupát nyerhessen még idén."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!