Fosu-Mensah követheti Schweinsteiger útját

Louis van Gaal egyelõre még nem határozta meg Timothy Fosu-Mensah legjobb posztját, de elárulta, a fiatal holland akár Bastian Schweinsteiger útját is bejárhatja, ami az új pozícióban való szereplést jelenti.


A United szurkolói, akik végigkövették, amint a holland védõ egyre-másra mássza a lépcsõfokokat a klub ranglétráján, szemtanúi lehettek annak, hogy az U18-as, U21-es, illetve legutóbb a felnõtt csapatban milyen remek teljesítményt nyújtott mind középhátvédként, szélsõ védõként és védekezõ középpályásként egyaránt.

 

Amikor csütörtöki sajtótájékoztatóján arról kérdezték, Fosu-Mensah jövõje a középpályán lehet-e, a holland menedzser elmondta, számos lehetõség nyitva áll még a 18 éves tehetség elõtt, és felidézte, a Bayern München edzõjeként hogyan nevelte és alakította át az ifjú Schweinsteiger játékát.

 

"Sok múlik azon, hogy a keretedben hol vannak hiányposztok" - jelentette ki Van Gaal.

 

"Láthatják, hogy bizonyos játékosok a keretemben különbözõ posztokon szerepelnek ahhoz képest, mint ahol karrierük korábbi szakaszában megszokták. Ez egy kicsit szerencse kérdése is. Ha valahol megüresedik egy pozíció, és az ember úgy gondolja, hogy egy adott fiatal képes lehet ott jól teljesíteni, akkor lehetõséget ad neki ott a bizonyításra. Ha élni tud a lehetõséggel, akkor ebben az esetben egy mentálisan már érett játékosról beszélhetünk."

 

"Nem mondhatjuk azt, hogy valaki csak szélsõ védõt képes játszani. Látni kell a képességeket, illetve az adott posztnak megvannak a profiljai, és ha a kettõ fedi egymást, akkor az adott játékost lehet ott alkalmazni. Ha képes rá, akkor jó teljesítményt is tud ott nyújtani? Ha képes rá, akkor lehet, hogy ragaszkodni fog majd ahhoz a pozícióhoz, és akkor így a lehetõ legjobban jött ki ebbõl a helyzetbõl."

 

"Megkérdezhetik Bastian Schweinsteigert, aki a Bayern Münchenben jobboldalon, szélsõként játszott. Én tettem középsõ középpályássá, mert megnéztem a profilját, és azt gondoltam, jobb teljesítményre lehet képes középen, mostanra pedig már jobban élvezi a játékot ott, mint a szélen. Nagyon sok esetben változtattam meg az adott játékos pozícióját."

 

 

Fosu-Mensah csak egyike azon fiatal Vörös Ördögöknek, akik jó benyomást tettek ebben a szezonban a felnõtt csapatban, hiszen például Marcus Rashford több alkalommal is címlapsztorit szolgáltatott, 13 mérkõzésen szerzett 7 góljával. Ennek kapcsán Van Gaal nem mulasztott el emlékeztetni mindenkit, milyen statisztikával rendelkezik, ami a fiatal játékosok mély vízbe dobását illeti.

 

"Mindegyik klubomnál meg volt ez, mindig lehetõséget biztosítok a fiataloknak a bizonyításra" - tette hozzá.

 

"Elsõ klubom az AZ Alkmaar volt, ahol játékos-edzõ voltam a tartalék csapatnál, majd a felnõtt csapat kispadjára leülve öt, a tartalékok között is edzett játékosomnak adtam bemutatkozási lehetõséget."

 

"Az Ajaxnál ott volt Patrick Kluivert, aki 18 évesen ugyanazt a lenyûgözõ teljesítményt tudta nyújtani, mint Marcus Rashford. Tehát ez nem újkeletû dolog, számos példát tudnék felhozni! A Bayern Münchennél ilyen volt Thomas Müller, a Barcelonánál Xavi 18 évesen, Iniesta 17 évesen mutatkozott be nálam. Motta, aki most a Paris Saint-Germainben játszik, szintén 17 éves volt. Ez nem furcsa dolog."

 

"Nem az életkor, a minõség a legfontosabb dolog."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!