De Gea: A szurkolókért nyertünk

A Vörös Ördögök a Wembley stadionjában küzdöttek meg a Crystal Palace csapatával és hosszabbításban 2-1-re nyertek, a Manchester United 'Év játékosa' díj nyertese, David de Gea élete elsõ FA-kupa serlegét a szurkolóknak ajánlja.


A United hálóõre, aki az elõzõ hónapban elnyerte a Sir Matt Busby díjat, harmadik és egyben legjobb szezonját követõen, nagyban hozzájárult a Vörös Ördögök rekordot jelentõ 12. FA-kupa trófeájához nem egy kulcsfontosságú védésével.

 


Juan Mata szerencsére válaszolni tudott percekkel késõbb Jason Puncheon sokkoló góljára, mellyel kiegyenlített a United legénysége még azelõtt, hogy a csapatok hosszabbításra kényszerültek volna.


Második sárga lapját is begyûjtve, Smallingnak idõ elõtt el kellett hagynia a játékteret, ami szintén nehezítette a játékosok dolgát a hajrára. Azonban a csereként beállt Jesse Lingard tíz perccel a hosszabbítás lejárta elõtt a gyõzelembe lõtte Van Gaal legénységét.


A gyõzelmet követõen a spanyol hálóõr adott interjút a MUTV-nek, melyben elmondta, hogy a kupát a szurkolóknak nyerte meg a csapat:


"Nehéz volt tíz emberrel játszani és voltak nehéz pillanataink, de harcoltunk az utolsó percig és nem adtuk fel."


"Mi a Manchester United vagyunk, a világ egyik legjobb klubja, az FA-kupát pedig a szurkolóinknak nyertük."


De Gea elmondta, hogy a gyõzelmet még emlékezetessé tette Smalling kiállítása és Lingard nem mindennapi teljesítménye.


"Jesse [Lingard] hatalmas gólt szerzett és az, hogy tízen küzdöttünk a pályán még különlegesebbé teszi a gyõzelmet. Mi nagyon boldogok vagyunk, hogy megnyertük a sorozatot."

 


Hosszú idõ után ez az elsõ serlegünk és ez egy megfelelõ pillanat az ünneplésre - az FA-kupa visszakerült Manchesterbe!


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!