Williams kész a következõ szezonra

Öt részes, ígéretes akadémisták bemutatásáról szóló cikksorozat végére értünk. Az utolsó részben a fiatal középhátvéd Ro-Shaun Williams-szel készített interjút olvashatjátok.


Meg kell említenünk, Ro-Shaun Williams még az U18-as csapatban is szerepelhet a következõ, sûrûnek ígérkezõ szezonjában is, amint megpróbálja fejleszteni magát.

A manchesteri-születésû középhátvéd 2016 szeptemberében tölti 18. születésnapját és tavaly már ennyi idõsen is nagy szerepet játszott az U21-esek bajnoki címében, valamint két alkalommal az elsõ csapat kispadjára is leülhetett a West Ham (FA-kupa) és a Liverpool (Európa-liga) ellen. Egy csendes személyiség, aki a pályán mindig éretten viselkedik, bizonyára meg fog bírkózni a vele szemben támasztott magas elvárásoknak a következõ idényben.

Williams a következõ szezonban is minden bizonnyal az FA Ifjúsági Kupában is szerepelni fog - ami teljesen elfogadott a Unitedben, amíg egy játékos fiatalnak minõsül, annak ellenére is, hogy jól halad felfelé a ranglétrán -, valószínûleg a kezdetektõl fogva felfelé tekint. "Az a célom, hogy keményen dolgozzam és szerepelhessek az U21-es csapatban" - mondta. "Remélhetõleg nagyon erõteljes szezonom lesz és meglátjuk, be tudok-e törni az elsõ csapatba. Nagyon sok tapasztalatot sajátítottam el a tavalyi szezon során, amiket a következõben remélhetõleg be tudok majd építeni a játékomba."

Azáltal, hogy két lábbal a földön jár, Williams a Manchester United akadémiai játékosainál felfedezhetõ, egy ékes jellemvonást mutat. Láthatta bajtársait, amint megkapják lehetõségüket az elsõ csapatban és nagyra értékeli, hogy ilyen fiatalon is sikerült igazán közel kerülnie a debütáláshoz. "Ez arról szól, hogy leszegett fejjel végezd a munkád" - mondta. "Remélhetõleg majd jönni fog a lehetõség és én élni fogok vele. A West Ham ellen ültem elõször a kispadon és nagyszerû érzés volt. Nagyon boldog voltam. Szemtanúja lehettem, hogy mennyivel másabb az atmoszféra. Hallod a szurkolókat a tv-ben, és a stadionban, de egyszerûen nem lehet eléggé értékelni. Amikor játszol, az atmoszféra sokkal tisztábban érzõdik és jobb."

A szurkolók zsivaja nem újkeletû dolog Williams számára. A legtöbb mérkõzést a Stretford Endrõl nézi végig, mint minden akadémiai társa és ez mind a tanulási folyamathoz tartozik, ezzel is szokva a stadion légkörét. "Minden otthoni meccsen ott vagyunk az Old Traffordon, szóval tanulhatunk dolgokat és hozzászokhatunk a stadionhoz" - ismerte el. "A játékot úgy figyeled, hogy közben próbálod kiszûrni az elsajátítani való elemeket. Különbözõ szituációkból és csapatokról tanulhatunk, miközben a saját posztodon szereplõket kíséred figyelemmel. Az én esetemben Daley Blind és Chris Smalling jól játszottak az egész szezonban - szilárdak voltak és nagyon sok mérkõzést hoztak le kapott gól nélkül."

 


Csak úgy, mint Marcus Rashford és Cameron Borthwick-Jackson, Williams egy újabb ígéretes tanulója Fletcher Moss csapatának. Whalley Range közelében United drukkerként felnõve jól érzi magát helyi klubjában és úgy véli, a legjobb helyen van, hogy tovább fejlõdhessen.

"Azt hiszem több idõt töltöttem itt [az Aon Training Complexben], mint a szüleimmel, ugyanis albérletben éltem, így mindig itt voltam a srácokkal - Axel [Tuanzebe], Marcus [Rashford] és a többiek" - mondta. "Nekem tényleg olyan, mintha otthon lennék."

Amikor arra kérték, értékelje szezonját, mely kivételes volt, Ro-Shaun õszintén bevallotta, még hosszú út áll elõtte. "Jó volt" - mondta. "Igencsak hosszú idény volt, nagyon sok kemény munkával. Sok jó dolgot vittem véghez, de még nagyon sok aspektusban kell javulnom. Nagyon jó tapasztalat volt megnyerni a Tottenham otthonában az U21-es bajnoki címet. Hamarabb le kellett volna zárnunk a mérkõzést, hiszen már 2-0-ra is vezettünk, de visszajöttek a meccsbe és 2-2-es állásnál igazi Manchester United stílusban, egy utolsó perces góllal húztuk be az összecsapást. Nincs is jobb mód a bajnokság megnyerésére."

Williams nem az elsõ játékos, aki a bajnoki címig csapatát vezetõ Warren Joyce-t méltatja és jól látja edzõje szerepét a fiatal játékosok fejlõdésében.

"Warren minden nap kemény edzésre bír minket" - mondta Williams. "Száz százalékosan teljesítünk az edzéseken, szóval amikor elkérkeznek a mérkõzések, mindenki tudja a szerepét és a pályán is ugyanúgy száz százalékot adunk az utolsó másodpercig. Warren mindenkivel elég kemény, de õ egy igazán jó menedzser, mert mindenkibõl a legjobbat hozza ki. Amikor lehetõséget kapnak az elsõ csapatnál a játékosai, készen állnak, ezt láthattuk Marcus, Cameron és Tim [Fosu-Mensah] esetében is. Mindannyian felkerültek a felnõtt együtteshez és jól teljesítettek."

Amennyiben fogadhatnánk, bátran tennénk arra, hogy Williams lesz az egyik elsõ az akadémisták közül, aki felnõtt debütálási lehetõséget kap majd, ha lenyûgözi a United új menedzserét, José Mourinhot. Amint a tinédzser is hangsúlyozta, elsõ számú feladata továbbra is az, hogy letegye névjegyét Joyce együttesében, és várhatóan augusztusban az U18-asokkal is akcióba lendül társaival. Bármi is történjen majd, a középhátvéd teljesítményét ajánlott figyelemmel követni.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!