Bemutatkozik: Tyrell Warren

José Mourinho az MUTV-nek elmondta, Tyrell Warren és Axel Tuanzebe is a felnõtt kerettel fog tartani a szezon elsõ felkészülési mérkõzésére a Wigan Athletic ellen július 16-án.


Tuanzebe a tavalyi szezonban kibérelt egy helyet magának az U21-esek között és az elsõ csapatban is leülhetett a kispadra két alkalommal a Crystal Palace és a Bournemouth ellen. Bár az idény során sérülések hátráltatták, a kongói születésû középhátvéd visszatért a szezon végére Warren Joyce bajnoki címet nyerõ együttesbe és kitûnõ teljesítményt nyújtott védekezõ középpályás szerepkörben a Chelsea elleni, utolsó találkozón.

Warren talán kevésbé ismert a szurkolók körében, ugyanis õ csupán egyetlen alkalommal volt kezdõ Joyce U21-esei között, mely a Blackpool elleni Lancasire Senior Cup gyõzelem volt és több U18-as játékos is részt vehetett. A védõ további négy alkalommal szerepelt U21-es szinten, mindannyiszor csereként, de rengeteg tapasztalatot szerzett a fiatalabb korcsoportokban.

 

 

 


Az akadémiai együttesben rendszeresen játszva 23 mérkõzésen volt kezdõ és a csapatkapitányi karszalagot is viselhette, miután kulcsszereplõvé lépett elõ. Bár eleinte jobbhátvédként szerepelt, megmutatta érettségét és vezetõi képességeit középhátvédként, továbbá kiemelkedõ teljesítményt nyújtott a Manchester City elleni 1-1 során.

Az UEFA Ifjúsági Ligában a Wolfsburg ellen szintén nagyszerû egyéni teljesítményt nyújtott a Leigh Sports Village-ben. Edzõje, Nicky Butt véleménye szerint az 1-1-re végzõdõ összecsapás során a középhátvéd volt a Meccs embere és lenyûgözõ volt látni, hogy mennyire szívósan végezte a dolgát. A hat európai kupamérkõzésbõl öt alkalommal lépett pályára, egyedül a CSZKA Moszkva elleni, gól nélküli találkozón nem szerepelt, akkor a kispadról nézte végig az eseményeket.

Manchesterben születve és a United értékrendjei szerint nevelve, a 17 éves ifjú nagyon szorgos, hogy fejlõdhessen és Mourinho azon szándéka, hogy 'gyorsítsák' az ilyen kaliberû tehetségek elõmenetelét, biztató jövõt jósol Warren, Tuanzebe és a többi fiatal számára a klubnál. Az új menedzser szavai azt sugallják, a fiatalok továbbra is meg fogják kapni lehetõségüket az elsõ csapatban.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!