Neville: Rafael át tudja venni a helyem

Gary Neville támogatja, hogy Rafael legyen a hosszú távú utódja a United védelmében.


Két évtizedes karriert követõen Gary múlt héten jelentette be visszavonulását. A kilencvenes évek közepén jött áttörésnek köszönhetõen Neville a generációjának legjobb angol jobb szélsõ védõje volt, akinek a válogatott és a Manchester United is sokat köszönhetett. A korábbi csapatkapitány arról nyilatkozott, szerinte a Vörös Ördögök megtalálták utódját a klubnál, aki kiválóan fogja helyettesíteni.

"Õ több, mint megfelelõ a United jobb oldali védõposztjának betöltésére még hosszú éveken keresztül" - kezdte Gary az MUTV-nek. "Az elmúlt hat hónapban mutatott teljesítménye különösen brilliáns. Õ beérett a feladatra. Emlékszem arra, mikor én voltam fiatal védõ, idõ kellett, hogy tapasztalatot szerezzek és éretté váljak."

 


"Rafael képességei mindig meg voltak ehhez - gyors a labdával, kemény, jól védi a területét, agresszív, bátor, jól bánik a labdával, energiát ad a támadásoknak. Az elmúlt hat hónapban tényleg rengeteget fejlõdött, ami a jó hozzáállásának is köszönhetõ."

A brazil fiatal idei fejlõdésével Neville úgy érzi, a United stabil négyessel rendelkezik a védelemben. "Az utóbbi néhány évben nem mindig volt szilárd a jobb oldali védelmünk. Én i szerepeltem ott, de Wes és Sheasy is többször játszottak ott, valamint Rafael, ám az utóbbi 4-5 hónapban végre szilárd lett az aposzt is. Így mostmár láthatjuk, van a csapatnak egy elsõ számú védõ négyese a Rafael, Rio, Vida, Evra felállással. Ez pedig nagyon fontos a csapatnak."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!